Skip to main content

Lintumaista menoa Teijon keramiikkakerhossa

Maisa Uusitalo maalasi torstaina kanan harjaa ja Rea Bergman pöllön vaatetusta.Teijon keramiikkakerhossa oli viime viikolla varsin lintumaista menoa. Maisa Uusitalo maalasi kanan harjaa ja Rea Bergman pöllön asusteita.

Kolmisen vuotta sitten Teijon Alueen Kyläyhdistyksen Leader-rahalla hankittu keramiikkauuni ei ole seissyt tyhjillään, sillä tekijöiden luovuus on huipussaan.
– Helpompi olisi kertoa, mitä en ole tehnyt. Aluksi tein esimerkiksi kilpikonnia, sitten aika ison pupun ja pari kettua terassille. Astioista en ole niin innostunut, mutta nyt päätin tehdä saippua-alustoja. Perniön käsityökeskuksessa kun kävin saippuantekokurssinkin, kuvaili Maisa Uusitalo.

Rea Bergmanin käsistä on viime aikoina syntynyt kaikenlaisia pöllöhahmoja.  
– Nythän on oikein pöllöbuumi. Pöllökuvioita näkyy paljon myös tekstiileissä, tietää Bergman.

Keramiikkakerhoa ei varmasti olisi ilman Aila Salmivaaraa. Hän tarjoaa kerholaisille töissä tarvittavan asiatiedon, jotta nämä pääsevät toteuttamaan luovuuttaan. Eläkkeellä oleva kuvataideopettaja ja taiteilija käy keramiikkapajalla monta kertaa viikossa. Hän myös valvoo, että teokset viettävät keramiikkauunissa juuri oikean määrän aikaa.

Teijon keramiikkakerho kokoontuu torstaisin kello 18 alkaen Teijon masuunin kupeessa sijaitsevassa talossa.

 

Jaa artikkeli: