Skip to main content

Likietusesta paikasta löytyi kauneutta, johon tumppikin kuuluu

Niclas Warius kokeili Levolan pianon virettä. Mustankiiltävä soitin on saanut seurakseen kuvia sarjasta Dark series.

Niclas Wariuksen nimi on näkynyt tässä lehdessä aiemminkin, samoin monessa muussa.  Perniöön asettuneen valokuvataiteilijan töitä on ollut esillä eri puolilla Suomea ja hänen kuviaan on julkaistu useissa lehdissä kuten Glorian antiikissa.  Seudulla hän on esittäytynyt aiemmin muun muassa Perniön museossa ja Kemiönsaarella Kubussa.

Nyt voisi sanoa, että Warius tuo työnsä näytille aivan kotikulmilleen.  Wariuksen näyttely Galleria Levolassa Perniössä aukeaa keskiviikkona 8.5.

Mukana yli 20 kuvan paketissa on kymmenen kuvaa uudesta sarjasta Sorrow Flowers, suomeksi Surun kukat.  Aiheetkin ovat lähes sananmukaisesti kotinurkilta.
–Likietusesta paikasta, huikkaa Levolan Kaisa-Leena Kaarlonen.

Likietunen oli hänen miehensä Juha-Heikki Myllylän käyttämä, kuvaava sana jollekin läheiselle.

Niclas Warius asuu aivan Yliskylän kirkon kupeella ja kulkee koiran kanssa usein kirkon ohi ja katselee ympärilleen sillä silmällä kuin valokuvaaja katselee.

Eräällä lenkillä katse osui siirtolavalle, jolle oli kasattu haudoilta siivottuja, jo kuivuneita kukkia ja muutakin puutarharoskaa.   Kohta kuvaaja palasi paikalle kameran kanssa ja sitten toisen ja kolmannenkin kerran.

Lopputulos on Levolan seinällä.  Pikavilkaisulla kuvassa voisi olla syysauringossa hehkuva aasialainen vuoristomaisema mereltä kuvattuna – lähempää katsottuna alkaa valjeta, mistä on kyse.  Sen jälkeen löytyy yksityiskohtiakin;  lavan tuherrukset ja lavalle sataneen veden väreily.

Niclas Warius jää miettimään sitä, miten kukkien merkitys muuttuu lyhyessä ajassa.  Haudalle tuotu kukka muuttuu lavalle päätyessään yksityisestä yleiseksi.  Kukilla on iso symbolinen merkitys; niitä tuodaan niin iloksi, suruksi kuin kiitettäessäkin.
–Kukkahan on kuin koru, joka poimitaan luonnosta, Warius miettii.

 

Taiteilija paikalla Levolassa lauantaina 11.5. klo 12-16.

Avoinna to-su klo 12-16 kesäkuun 15. päivään asti.

Jaa artikkeli: