Skip to main content

Liiketilan hissimusiikit

Tervepä terve. Toimituksen koillispolun viikkolenkille mennään tässä seuraavaksi.
***
Mahtaako koti-ikäväkin olla muuttuva käsite, kiitos nykyisen tekniikan.

Yle antoi verolle vastinetta lauantaina ja pisti eetteriin muutaman tunnin Queen-yhtyettä. Ilouutisesta piti vinkata muillekin tuolla sosiaalisessa mediassa. Kohta otti yhteyttä Ameriikan suunnalla majaileva tuttava ja halusi tietää, näkyisikö ohjelma Ylen Areenan kautta netistä sielläkin.
Harmillisesti tämä ohjelma nyt ei näkynyt, mutta moni muu näkyy, ja Areenan tapaiset palvelut on monella muullakin kanavalla.

No, takavuosinahan suomalaisten koti-ikävää kaukomailla lievittivät kotimaasta tulleet kirjeet ja ruisleipälähetykset. Lieneekö ilmiö kohta katoavaa sorttia, kun netin kautta voi simuloida kokonaisen suomalaisen tv-illan. Ainakin kesäuusintojen aikaan ei ole mikään kiire takaisin.
***
Jossain asioissa ollaan ajoissa. Partiolaiset vinkkasivat adventtikalenterinsa tulosta ensi kerran jo elokuun puolivälissä ja viime viikolla joku raportoi saaneensa ensimmäisen pikkujoulukutsunsa.

Sesongeista elävän kaupan kannalta varmaan on hyvä, että tohina senkin juhlan ympärillä alkaa ajoissa, mutta toisaalta tässä ei kohta ole sesonkeja lainkaan tai ainakin ne ovat yhdessä klimpissä. Kun kehitys kehittyy, voi kohta samalla kerralla ostaa mämmit, tippaleivät ja lanttulaatikot. Kaukana ei ole ajatus, että tapahtumat kokevat jonkinlaisen inflaation.

Pahinta tietysti on ajatus siitä, mitä tämä tekee isompien kauppojen taustamusiikille. Verisuonia ei ratko munkkien ja kinkun yhteisvaikutus vaan soittolista, jolla pitää juhlien mukaisesti yhdistää Joulumaa ja Tipitii.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: