Skip to main content

Leskenkujan vanhat portaat hävisivät hetkessä

Kuntoportaiden tulevalla paikalla pidettiin eilen työmaakokous; suunnitelmia maastoon sovittelivat Jarmo Vilen, Petri Haikonen, Riku Rinne ja Lassi Rokka.

Lukematon määrä Perniön kirkonkylän koululaisia on vuosikymmenien aikana käyttänyt koulumatkallaan Leskenkujan ja Tammitien välisiä rappusia.

Enää se ei käy päinsä: vanhat rappuset muuttuivat historiaksi tiistaina melkeinpä hetkessä. Petri Haikosen kaivinkone nosti raput pohjarakenteineen jätelavalle aamun aikana ja eilen keskiviikkona rinteeseen istutettiin jo merkkikeppejä uusia kuntoportaita varten.

Hankkeen takana ovat Perniön Sisu ja Perniön Urheilijat, lisäksi Salon kaupunki myönsi hankkelle osallistuvasta budjetistaan tukea 10 000 euroa. Toisen kymppitonni sekä työpanosta kerätään paikallisilta yksityishenkilöiltä sekä yrityksiltä. PeU:n Lassi Rokka sai eilisaamuna summata keräyksen sujuneen myötätuulessa:

–Myytävänä on sata porrasta ja tänään on koossa 68.
Rokan ja Haikosen kanssa eilen rinteessä palaveerasivat suunnitelman laatinut rakennusmestari Riku Rinne ja Salon kaupungin kartoittaja Jarmo Vilen.

Lue koko juttu tämän viikon lehdestä!

Jaa artikkeli: