Skip to main content

Leila Kuosan tapasi lähes jokainen Perniön kunnantalossa vieraillut

Maanantaiaamu valkeni Leila Kuosalle ensimmäisenä varsinaisena eläkepäivänä.    Leila Kuosalla on tallessa muistoja kunnanviraston huvitoimikunnan hulvattomilta reissuilta.

– Onhan tässä tullut jo harjoiteltua. Rästilomia olen pitänyt marraskuun puolivälistä saakka. Ennen joulua tuntui siltä, että miten ihmeessä olen joskus ehtinyt käymään töissä, hämmästelee Leila Kuosa.

Ja töissä Kuosasta tuli monelle tuttu. Hän ehti työskennellä Perniön kunnassa kanslistina reilut 25 vuotta. Alussa kaikki puhelut kunnantalon sisälle kulkivat Kuosan kautta. Hänen päätyönään kun oli puhelinvaihteen hoito. Työpiste oli koko uran ajan heti pääoven takaa löytyvässä neuvonnassa, johon tulivat kaikki pääovesta taloon tulleet vieraat.

Tuttu kasvo Leila Kuosa on myös urheilupiireistä; PeU:n yleisurheilujaoston hallintotehtävät ovat pitäneet Leilaa tiukasti otteessaan jo yli 20 vuoden ajan. Hän on toiminut yleisurheilujaoston sihteerinä ja rahastonhoitajana vuodesta 1987 saakka.

Tänä vuonna Leila ehtii hoitaa PeU:n majan asioita päiväsaikaankin. Ennen ne on hoidettu iltahämärässä. Kesällä puutarhan hoidossa vierähtää tunti jos toinenkin.
– Ja tämä lampunvarjostin pitäisi saada valmiiksi. Tiffanytyöt vievät aikaa, mutta kyllä tämä tästä pikku hiljaa valmistuu, lupaa Leila.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: