Skip to main content

Lehmän lypsämisestä kilpikonnan kynsien leikkaamiseen

Katri Salomaa pistää puhelimen pöydälle.  Omien lemmikkien hoito tuli koulupäivien päälle. Katri Salomaan (vas) ja Ida Tallqvistin kanssa lenkillä Jade ja Noora.
– Juuri ennen kuin tulit, soitettiin eläinklinikalta, että koska ehtisin työhaastatteluun, hän hymyilee.

Ammattilaisille olisi siis ottajansa, tuoreillekin.  
Katri Salomaa ja Ida Tallqvist kuuluvat ammattiin viime viikolla valmistuneiden joukkoon: nuoret naiset pokkasivat eläintenhoitajan paperit Kemiön Brusabyssä.

 Ammattiin tähtäävät opinnot ammattikorkeakoulu Axxellissa kestivät kaksi vuotta, ja käsien läpi kulki melkoinen valikoima eri eläimiä.
– Päästiin tekemään töitä lehmän lypsystä kilpikonnan kynsien leikkuuseen, nauraa Ida Tallqvist.
Brusabyssä monipuolisuus tulee luonnostaan, kun samalla tontilla on monenlaista:  klinikka, navetta, löytöeläintalo ja hevostallit.

Kaiken ohessa tuli opittua ruotsin kieli entistä paremmin. Brusabyssä opetus tapahtuu ruotsiksi,mutta lukion ruotsintunneista ei sittenkään ollut mainittavasti apua ensi metreillä Kemiössä.  Suomenruotsalaisilla on omat jipponsa kielen suhteen ja lisäksi on paljon erikoista ammattisanastoa.
–Muistan kun istuimme ihan hermoina ruokalassa ekoina päivinä ja kyselimme toisiltamme, että ymmärrätkö yhtään mistä nuo puhuvat, Katri Salomaa muistelee.

Lue koko juttu Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: