Skip to main content

Lautakunta ei lämmennyt Vuorelan remontoinnille

Kuva hammashoitolasta.

Näissä tiloissa eivät porat vihellä ehkä enää koskaan. Oikealla näkyvä hammashoitola on ollut joitian vuosia tyhjillään eikä hammashoitolaa korjattane myöskään taka-alalle jäävälle vanhalle vuodeosastolle.

Perniön hammashoitokysymyksessä otetaan vielä ainakin yksi aikalisä.

Salon sosiaali- ja terveyslautakunta päätti keskiviikkona palauttaa asian jälleen uudelleenvalmisteluun.

Alun perin päätösesityksenä oli se, että ensi vuodelle varattaisiin 500 000 e Vuorelan kunnostamiseen hammashoitolaksi niin, että palvelu voisi olla kaupungin omaa tai yksityiseltä ostettua.

Lautakunta halusi kuitenkin selvittää liikkuvan hammashoitoyksikön perustamisen mahdollisuudet ja sen, voisiko tämän palvelun vuokrata yksityiseltä yritykseltä.  Samoin halutaan selko siitä, mitä kustantaisi pieni uudisrakennus. Myös palvelusetelin käyttömahdollisuus liikkuvassa hammashoitolassa on selvitettävä.

Asian palauttamista esitti Satu Parttimaa (sd).  Hän perustelee esitystä sillä, että liikkuva yksikkö tehostaisi ajankäyttöä ja samalla kouluihin voitaisiin jalkauttaa ennaltaehkäisevää neuvontaa.  Liikkuvasta yksiköstä on Parttimaan mukaan hyviä kokemuksia eri puolilta Suomea.  Liikkuva yksikkö saataisiin Parttimaan mielestä koko seudulle parempi hyöty kuin yksi kiinteä toimipiste perustamalla.

Lisäksi hän toteaa, että vanhalle vuodeosastolle eli Vuorelaan ei ole järkevää tehdä isoja investointeja, sillä palvelun jatko voi olla katkolla, kun terveyspalvelut siirtyvät maakunnalle.

Lautakunta teki ensi vuoden talousarvioon rahallisesti joitain muutoksia ja yksi niistä oli se, että tämä puolen miljoonan varaus poistettiin.

Äänestyksessä Parttimaan kannalla olivat Kalle Tekkala (kd), Mika Laitinen (ps), Marjatta Hyttinen (kok), Nilla Kosonen (kok), Anne Nummi (ps), Juha Mäkilä (sd),  Satu Paananen (Liike nyt),  Marko Poikela (sd) ja Jenni Salakari (vihr).   Pohjan eli Vuorela-vaihtoehdon kannalla olivat Katihanna Heikkinen (kesk), Jouko Kukko (vas) ja Taro Turtiainen  (vas).

 

Jaa artikkeli: