Skip to main content

Lauri Vuorinen lunasti paikkansa MM-joukkueessa

Leiriläiset saivat muistoksi numeroliivit ja vielä niiden rintamukseen nimmarit Lauri Vuoriselta.

Lauri Vuorisen koti on Rovaniemellä, mutta nuoruudenmaisemissaan Perniössä mies on tavattu säännöllisesti. Vuonna 2019 Vuorinen jakoi nimeään kantavalla hiihtäjien kesäleirillä nimikirjoituksia.

Perniöläissyntyinen Lauri Vuorinen kisaa osana Suomen maajoukkuetta Pohjoismaisten lajien MM-kisoissa Slovenian Planicassa.

Hiihtoliitto julkisti valinnat maastohiihdon osalta tiistaina.
Joukkueessa on 17 urheilijaa ja maastohiihdossa MM-kilpailujen ohjelmassa on perinteisen hiihtotavan sprintit, skiathlonit, vapaan hiihtotavan parisprintit, 10 ja 15 kilometrin vapaan väliaikalähdöt, viestit sekä 30 ja 50 kilometrin yhteisteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet Planican MM-kisoihin julkaistaan ensi viikolla.

Vanhimmalle Vuoriselle komennus ladulle Suomen joukkueessa ei ole ensimmäinen kerta: hän on edustanut maata kaksi kertaa MM-kisoissa sekä olympialaisissa. Pekingin olympiakisoissa kunto ja vauhti olivat huipussaan, mutta sauvarikko väärässä paikassa torppasi miehen pääsyn välieriin ja lopulta sijoitukseksi jäi 14.
Maailmancupissa Vuorinen on aikuisurallaan hiihtänyt parhaimmillaan viitossijalle.

Vuorisen omannäköiset Facebook-päivitykset kertovat siitä, että vauhti on parantunut talven kulkiessa.  Maailmancupin sprintistä Ranskan Les Roussesista raportti tuli jo hymy huulilla: ”Tärkee onnistuminen ja kauden eka top 10. Pientä alkukankeutta oli havaittavissa karsinnassa ja alkuerässä mutta loppuun löyty sopivasti vauhtia! ”

MM-kisat käynnistyvät keskiviikkona 22. helmikuuta ja sprintin yksilökisat ovat vuorossa torstaina. Joukkuekisat käydään seuraavana sunnuntaina.

Jaa artikkeli: