Skip to main content

Lauri Helteelle kuuden mitalin jättisaalis MM-kisoista

Lauri Helle toi aikuisurheilijoiden MM-kisoista neljä kultaa ja kaksi hopeaa.Perniön Urheilijoiden Lauri Helteen tuliaiset aikuisurheilijoiden yleisurheilun MM-kisoista Malagasta ovat painavia. Neljä kultaa ja kaksi hopeaa saa niskanikamat koville, kun Helle pujottaa mitaleja kaulaansa kuvausta varten.
– No onhan se tietysti aika paljon, kun Suomen miesten kahdestatoista kullasta neljä tuli Perniön Urheilijoille ja minulle, Helle tunnustaa.
Palkintokaappia 93-vuotias mies ei ole silti vieläkään hankkimassa.Edellisilta vuosilta kertynyt runsas mitalisaalis on koottu arkiseksi kasaksi kaapin päälle.
– Kun tämä ei ole minulle niin tärkeää. Tärkeämpää on jokainen terve päivä. Sellaisille, jotka ovat vuosikymmeniä urheilleet, mitaleilla on varmasti enemmän merkitystä, tokaisee Helle.

 Helle otti kultaa moukarissa (16.18), kiekossa (15.82), painonheitossa (7.66) ja heitto 5-ottelussa (2901). Hopeaa tuli kuulasta (6.68) ja keihäästä (14.15). Kisoihin osallistui kaikkiaan 8197 urheilijaa. Lauri Helle oli Suomen joukkueen menestynein miesurheilija mitalien määrässä mitattuna.


Helteen oma kansainvälinen urheilu-ura on vasta muutaman vuoden ikäinen. Ollessaan Karjalohjalla veteraanikuntoutuksessa siellä asuva urheilumies Tauno Tukkinen houkutteli hänet työntämään kanssaan kuulaa.
– Lokakuussa räntäsateessa, kumisaappaat jalassa ja toppatakki päälle tulos oli sellainen, että sillä olisi saanut edellisissä MM-kilpailuissa pronssimitalin 85-vuotiaiden sarjassa, muistaa Helle.

Helteen tytär oli aiemmin ostanut isälleen kuulan syntymäpäivälahjaksi. Vaimon vakava sairastuminen ja omaishoitajuus asetti urheiluharrastukset pitkäksi aikaa taka-alalle. Viimeiset vuodet ovat olleet taas kilpailumielessäkin aktiivista aikaa. 

Jaa artikkeli: