Skip to main content

Laulamasta tulee aina kotiin hymyssä suin

Taina Häkkinen, Hilkka Laakkonen-Vesander ja Pekka Laakso kävivät läpi konsertin ohjelmistoa tiistaina.

–Ja nyt taas…katse yleisöä kohti, tuonne, opasti Pekka Laakso tiistai-iltana Taina Häkkistä ja Hilkka Laakkonen-Vesanderia.

Kun esiintymistilannetta harjoitellaan, käydään läpi pienet yksityiskohdatkin.
Katseiden lisäksi kiinnittyi opettajan huomio tietysti itse lauluun: sävelpuhtauteen ja äänteisiin.
Lopputuloksen saa nähdä ja kuulla myöhemmin tässä kuussa samassa tilassa kuin missä tiistaina harjoiteltiin. Laulu soi Perniön Kirkonkylän koulun monitoimitilassa.

Kevät on niin pitkällä, että Salon kansalaisopiston opiskelijat esittäytyvät taitoineen. Eri puolilla kaupunkia järjestetään muun muassa kevätnäyttelyitä.
Perniössä puolestaan soivat niin lauletut kuin soitetut sävelet: ensi tiistaina on luvassa ensimmäinen laulusolistien ilta, ja siinä esiintyvät Merja Rintamaa-Lehtonen, Paula Hairisto ja Soili Puolimatka. Viikon kuluttua siitä on Häkkisen ja Hilkka Laakkonen-Vesanderin vuoro.

Rock voi olla rajaton riemu, mutta sitä on laulaminenkin – kunhan sen pariin päätyy. Hilkka Laakkonen-Vesander laskeskelee aloittaneensa laulamisen ohjatusti vuonna 2012, runsas vuosikymmen sitten. Anna Schukov osasi rohkaista ja innostaa jatkamaan. Samaa taisi tehdä eräs laulajan ystävä, joka oli tuumannut Laakkonen-Vesanderille, että miten tämä odotti kuusikymmentä vuotta ennen kuin huomasi osaavansa laulaa.

Koko juttu 4.4. lehdessä!

Laulusolistien illat ti 9.4. ja ti 16.4. klo 19 Perniön Kirkonkylän koulussa.
Kotisoittajoen harmonikkaryhmän Fokstrotti-konsertti ma 15.4. klo 18. Solisteina Tarmo Niemi ja Keijo Leivonen. Kirkonkylän koulu.

Jaa artikkeli: