Skip to main content

Lattarirytmit täyttävät liikuntahallin

Laura Rietz ja Nicklas Kekki harjoittelevat Swivelin tiloissa Salossa.Perniöläisen Laura Rietzin ei tarvitse miettiä lempitanssiaan.
–Se on samba.
Takana on viime viikonlopun latinalaistanssien SM-kisat, ylihuomenna lauantaina tanssitaan Perniön liikuntahallissa valtakunnallisessa kilpailussa.
Tanssista jutellaan salolaiseura Swivelin studiossa. Lauran pari Nicklas Kekki on matkalla treeneihin Tampereelta. Pari harjoittelee kolme-neljä kertaa viikossa.
.–Melkein vahingossa lupasin kokeilla kilpatanssia, kertaa Laura kilpatanssiuransa alkua.Tanssi kuului toki jo silloinkin harrastuksiin, mutta ei kilpailu.
–Tanssin silloin Swivelin showtanssi-ryhmässä, kun pari kysyi, lähdetäänkö kokeilemaan kilpatanssia.
Kilpaparketilla on vierähtänyt jo kymmenen vuotta, lajiksi valikoitui aika pian lattarit..Laura ja Nicklas kilpailevat yleisessä eli champion -luokassa, jonne noustaan kisamenestyksen perusteella. Kisamenestys on monen tekijän summa, valmentajalla on iso rooli..Tanssiparin pitää myös erottua joukosta omalla esiintymisellään kilpailun ensimmäisen puolentoista minuutin aikana. Näkymisessä oleellinen osa on asu.

Kilpailuun on ilmoittautunut toistasataa tanssiparia.  Vakio- ja latinalaistanssien valtakunnalliset kilpailut alkavat klo 9.30.

Jaa artikkeli: