Skip to main content

Laskennolle arvonsa

Tervepä terve. Toimituksen koillissillan viikkolitka tyhjennetään tässä seuraavaksi.
***
Säännöllisestihän tehdään sellaisia tutkimuksia, joissa selvitetään, mihin ammattikuntaan ihmiset eniten luottavat. Kärkipäässä taitavat vähän joka kerralla olla palomiehet, sairaanhoitajat ja lentäjät.

Insinööreistä usein vitsaillaan, paitsi punakynää käyttäneistä katsastusinsinööreistä vain väkinäisesti. Siinäpä sitä on kuitenkin porukka, johon olisi siihenkin oltava luottamusta. Etenkin tämä laskupuoli on tärkeää. Tavan ihmisellähän loppuu laskukapasiteetti loppuviikosta jo sen selvittämiseen, että miten mökkitavarat on takakonttiin ladottava.

Mietitäänpä. Ei yksin luotto lentäjään ja lennonjohtoon riitä, kun kymmenen kilometrin korkeudessa liidellään. Samalla on pakko turvata siihen, että inssi laski tehtaalla oikein kaiken maailman murtolujuudet ja metallin venymiset ja että siipien kiinnitykset kestävät näin vielä tämänkin lennon ajan.

No, samaa sorttia on luvassa taas. Lueskelin tuossa juttua Turun toriparkkihankkeesta, joka Turkulainen-lehden mukaan alkaa, jos alkaa, torin laidalla seisovan ortodoksikirkon tukemisella. Suomeksi kyse on siitä, että vanhan kirkon vajoaminen saveen on estettävä keinolla tai toisella. Samaan sarjaan kuuluu tämäkin: ei voi kuin luottaa siihen, että joku laskee oikein ja rakennuksen alle saadaan juuri oikea määrä tukirakenteita, jotta kirkko ei kippaa nokalleen, kun sen edestä kaivetaan jokunen satatuhatta kuutiota savea.
Jos nyt oikein laskin.
***
Uutiset kertoivat, että vapun jälkeen haetaan paljon sairauslomia.
Ymmärtäähän tuon, kun perinteet muistaa. On noita marssimurtumia varmaan.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: