Skip to main content

Lapset liikkeelle koulun välitunneilla

Kirkonkylän koulun pihalla pelattiin koripalloa Shgipdone De Zeqirin ja Lauri Leikkosen johdollaPerniön kirkonkylän koulun pihamaalla on voinut viime aikoina nähdä neljäkin keltaliivistä oppilasta kerrallaan vetämässä liikunnallisia leikkejä toisille oppilaille välitunnin aikana.

Kaksi heistä on ollut etupihalla leikittämässä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaita, kaksi yhtä aikaa koulun toisella puolella hieman vanhempien oppilaiden parissa.

Koulu on lähtenyt mukaan Lounais-Suomen Liikunnan ja Urheilun ideoimaan Välkkäri –toimintaan, joka kannustaa liikkumaan välituntien aikana. Kirkonkylän koulun välkkärivälitunti on päivittäin varttia vaille kymmenestä kymmeneen.

Jasmin Merikko ja Robin Laukonlinna vetivät viime viikolla pienemmille oppilaille ”pallo purkissa” leikkiä, kun taas Shqipdone De Zeqiri ja Lauri Leikkonen ohjasivat vanhempia oppilaita koripallon peluussa.

– Meillä kävi heti alkusyksystä kouluttaja, joka piti kaksi 90 minuutin koulutusjaksoa noin kahdellekymmenelle viidennen ja kuudennen luokan oppilaalle, kertoo Välkkäri-toiminnan vastuuopettaja Ville Halme.

Koulutuksessa käytiin läpi ohjaamisen perusteita, mahdollista ohjelmaa ja mitä tarvikkeita koululle voisi hankkia toiminnan tueksi.
Lue lisää Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: