Skip to main content

Lapsen innostaminen liikkeelle on palvelus lapselle

Lasse Kurppa ja Arto Korpinen ovat pitkän linjan alkulaisia. Nyt puheenjohtajan nuija siirtyy kourasta toiseen.

Kirjakkalan Alun talossa nousee torstai-iltana jälleen rauta. Talo lämpiää kuntosalille halukkaille kahtena iltana viikossa.
–Mukaan pääsee niinkin vaivattomasti kuin tulemalla paikalle oikeaan aikaan, vinkkaa pitkäaikainen puheenjohtaja Lasse Kurppa.

Tilaa on ja käsidesissä löytyy, joten korona-aikaankaan tulemista sopii harkita. Vieressä toinen pitkän linjan alkulainen Arto Korpinen tosin sanoo toivovansa, että korona olisi kesään mennessä voitettu kanta.
–Saamme pidettyä kiinni siitä, mitä meillä on.

On tai ei, seuran historiassa kääntyy vuodenvaihteessa uusi lehti. Lasse Kurppa luopuu puheenjohtajuudesta ja Arto Korpinen ottaa tehtävän vastaan.
–Kolmekymmentä vuotta on kuitenkin siivu elämästä ja omastakin melkein puolet, Kurppa toteaa.

Alulla on takana historiaa sata vuotta ja tulevaisuuttakin, jos kaksikolta kysytään. Vuosien varrelta muistetaan valtavan suosion saavuttaneet Kirjakkalan Viestit, viime vuodet on panostettu lasten ja nuorten liikkumiseen.  Kesätiistaisin kentällä on pienistä yleisurheilijoista välillä lähes ruuhkaa.
–Matalampaa kynnystä tulla yleisurheilemaan ei voi olla, Arto Korpinen sanoo.
Eikä tiukkoja tulostavoitteita kesäiltoina aseteta.
–Vaikka pelattaisiin nattaa se tunti, ollaan kuitenkin omilla jaloilla liikkeessä ja hetki pois tietokoneelta, Kurppa sanoo.

Ja nyt tullaan siihen, että kaksikko ei ole vain seuran asialla. Miehet miettivät, että kun lapsia halutaan innostaa liikkumaan ja urheilemaan, ollaan lasten asialla.
–Perusliikuntataidoistakin alkaa olla vähän pulaa, juoksemisesta ja heittämisestä ja hyppäämisestä. Ja se on yhteiskunnallinenkin asia, Korpinen miettii.

 

Koko juttu 26.11. lehdessä. 

 

Jaa artikkeli: