Skip to main content

Läpinäkyvän maneesin malli haettiin Tenholaan Ruotsista

Minna Österholmin kanssa maneesia esittelee tanskandoggi Olli.Pihaan tulija hämääntyy: läpinäkyvää maneesia pitäisi tulla katsomaan, mutta ensimmäisenä osuu silmään punainen peltihalli.  
–Sitä moni sanoi avoimien ovien päivässäkin, että tämähän näyttää ihan tavalliselta hallilta. Vasta sisäpuolella oltiin, että ohoh, mikä tämmöinen rakennus on, naurahtaa Vesterkullan tallin Minna Österholm. 

Totta: sisällä rakennuksessa tuntuu melkein kuin siinä ei olisi seiniä ollenkaan. Varsinaiset seinäpaneelit on tehty reiällisestä metallilevystä.   Österholmin puoliso Janne Lindholm arvelee, että kyseessä on Suomen ensimmäinen tällä tekniikalla toteutettu maneesi.  Idea löytyi Hippson-lehdestä ja opintomatkalla käytiin Ruotsissa.

Rakennetta perustellaan valoisuudella ja ilmavuudella: kesällä tilan odotetaan olevan viileä ja syksyn sateillakaan kosteus ei tiivisty kattoon.

Tilalla on kaksi omaa ja kuusi hoitohevosta. Maneesi palvelee paitsi näitä eläimiä, myös muita halukkaita. Yksi syy rakentamiseen olikin se, että maneeseissa läntisellä Uudellamaalla on vähän ruuhkaista, minkä Österholm itse on huomannut harjoitusaikoja etsiessään.

Jaa artikkeli: