Skip to main content

Lapiloiden Ruukinhaltia valkokankaalla lauantaina

Ruukinhaltia esitetään lauantaina. Kuvassa vasemmalla valuria poikana esittänyt Ari Itälä.

Salon kansalaisopiston tiloissa katsotaan kahtena lauantaina salonseutulaisia elokuvia.  Timo Lähteenmäen vuosittain järjestämä Kaleidoskooppi- tapahtuma esittelee salolaisia erilaisia elokuvia ja musiikkia ja tänä vuonna leffoja katsotaan jälleen paikan päällä, ei etänä.

Erityisesti tulevan lauantain tapahtuma kiinnostanee Perniössä.  Päivän aloittaa Timo Lapilan kirjoittama ja Tarja Lapilan ohjaama elokuva Ruukinhaltia.

Se on kuvattu Mathildedalin ja Teijon ruukkikylissä sekä Urajärven kartanomuseossa kesällä 1984. Se kertoo vanhasta valurista, joka on tehnyt kuvan ruukinhaltiasta. Tämä salaperäinen ruukin nainen näyttäytyy silloin kun ruukki on uhattuna.

Ruukinhaltia on satu, mutta myös dokumentti, joka kertoo lapsille työn salaisuuksista ja työympäristön ihmeistä. Elokuvan kesto on 40 minuuttia.

Tätä seuraa lyhytelokuva Kahvihetki Eirassa ja sen jälkeen esitetään Hannu Brusilan ohjaama elokuva Johanneksen Evankeliumi.  Se kertoo Perniön aluekappalaisen Johannes Alarannan tiestä Pohjanmaalta Perniöön.

Lauantaina 27. marraskuuta on  rockmusiikin vuoro. Ravintola Hometownissa esitetään salolaisten bändien videotallenteita vuosien varrelta. Lisäksi livenä rockaavat The Bunkers ja The Kuka. Tapahtuma alkaa klo 19.

Lauantai 20.11. tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen: https://www.opistopalvelut.fi/salo/course.php?l=fi&p=1&t=10905&fbclid=IwAR2OSdS_bg1zYciPxWiOVWeB9-mrTIsHhSc80f4a6_RqvttpkkCAnZMZB4k

Jaa artikkeli: