Skip to main content

Länsi-Suomi lyö hynttyyt yhteen matkailuhankkeessa

Teijon alue on Salon matkailun keihäänkärki. Alueen palvelut lisääntyvät kesällä, kun Jani Salmisen luotsaama Meri-Teijo Bike Park avasi.

Mitä pohjoinen edellä, sitä länsi perässä.

–Esimerkiksi Lappi ja Järvi-Suomi ovat tehneet pitkään yhteistyötä  ja ne tunnetaan alueina.  Nyt on sitten meidän vuoromme, sanoo Yrityssalon kehittämispäällikkö Maija Pirvola.

Tässä tapauksessa me tarkoittaa Länsi-Suomea ja kyseessä on rannikkokaistale, joka ulottuu Salosta Poriin.

Varsinais-Suomen maakuntahallitus myönsi maanantaina rahoituksen maakuntarajat ylittävälle matkailualan kehittämishankkeelle. Mukana Finnish Archipelago -hankkeessa on seitsemän kaupunkia Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta.

Kyse on digihankkeesta ja siitä, että matkailupalveluiden halutaan olla entistä helpommin ostettavissa yhden luukun periaatteella; matkat suunnitellaan netissä ja palvelut halutaan verkosta myös ostaa. Käytännössä tavoitteena on luoda laaja digitaalinen myyntialusta, jolla mukana olevat yritykset voivat myydä palvelujaan.

–Mahdollisimman paljon pitäisi olla yhteisessä myyntipaikassa, ei niin että jotain löytyy yhdeltä sivulta ja majoitus pitää varata erikseen Bookingista ja liput Lippupalvelun sivulta, Pirvola tiivistää.

Koko juttu 22.10. lehdessä. 

Jaa artikkeli: