Skip to main content

Lakeuden kaupoille

Tervepä terve.  Toimituksen lounaispalvelimen viikkotieto vuodetaan tässä seuraavaksi.

***
Tietoasiahan tässä on tapetilla ollut.  Eräs nuorimies otti asiakseen kertoa, miten Yhdysvaltain hallinto kerää tietoja ihmisten nettiasioinnista. Tietojenkeruun tavoite on päästä nappaamaan terroritekoja tai muuta vilppiä suunnittelevat turjakkeet rysän päältä.

Mitään muuta yllättävää asiassa ei ole, kuin se, millä sanalla tietoliikenteen seuraamisesta puhutaan. Ilmaisuksi nimittäin on vakiintunut vanha kunnon ”urkinta”, vaikka se näinä aikoina olisi voinut olla mitä lie information management spy lurkingia.   

Urkinnasta sentään tulee mieleen vanha hyvä aika, kuten aidan yli naapurin tekemisiä kärkkyvä äreä täti-ihminen tai sikaria kapakan kulmalla poplari päällä poltteleva kovaotteinen agentti.

Noin muuten olisi voinut olettaa, että paljastukset tekee terveen oloisen nuorukaisen sijasta joku, jolle on lääkäri luvannut elinaikaa noin kaksi viikkoa. Siinä tilanteessa näet harmittaa vähemmän tietää, että paljastuksen jälkeen yllättävän onnettomuuden todennäköisyys julmasti kasvaa.

***
Tosiasia tietysti on, että vakoilu on enempikin kyntötöihin tai samettihousuihin liittyvä juttu.  

***
Vaan kyntäminen liittyy maatalouteen siinä missä lavatkin. Etenkin kurkkua viljellään lavoilla ja moni viljelijä myös ajelee avolavalla, eikä tällä viitata katottomaan tanssipaikkaan, edes näin tanssisesongin alla.

Tämä tankotanssi on kuulemma nykyään vallan suosittu harrastus sekin, mutta sitä ei pidä sotkea aiempana mainittuihin lavatansseihin. Eroja nimittäin on.  Asioista perillä olevat tahot ovat tiedottaneet, että tankotanssitunnit yleensä aloitetaan ilman tankoja, mutta tangoitta selvitään loppuun harvalla lavalla.
Jos on tangoista, vaikkapa ohjaus- tai pitsisellaisista pulaa, voi matkustaa Pohjanmaalle, missä pidetään myöhemmin ihan tangomarkkinat.  Sähköinen äänentoisto pitää huolen siitä, että huutokaupaksi homma ei mene.

Tällainen hankinta joka tapauksessa on hyvä tehdä, tangoitta tanssahtelu voi tuoda esiin pyörähtelijästä uusia piirteitä, jos helma sattuu nousemaan turhan korkealle.

Vanhaan kunnon aikaan, kun lavoille saavuttiin pyörällä, sieltä myös lähdettiin pyörällä. Hyvällä viennillä tangoon saattoi saada jonkun paluumatkalle tangolle istumaan.  Jos istuja oli rotevampaa sorttia, nähtiin tangon taivutuksia vielä paluumatkallakin.  

***
Mallasjuomien tuottaminen merien takaa on saamassa kyllä melkoiset mittasuhteet.
Viikonlopun uutiset Porista sen todistivat.  Karhua oli siellä haettu satamasta ihan poliisivoimin.

***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: