Skip to main content

Laiskimukset vitikossa

Tervepä terve. Toimituksen koillisareenan viikkonuorallatanssi suoritetaan tässä seuraavaksi.
***
Viime viikot on riittänyt puhetta pelleistä. Ihmisiä pelottelevat toiset ihmiset klovniasuissa ovat aiheuttaneet harmia joillain paikkakunnilla, ja ainakin lasten pelko on aitoa.

Klovni on metka hahmo; useimmin hauskaksi tarkoitettu, vaikka Pikkukakkosen Pelle Hermanni taisi olla yhtä monen mielestä hiukan pelottava kuin hauskakin.
Oma lukunsa ovat pellet, joista on tarkoituksella tehty tarinan paha. Eräs alan kirjallisia kotimaisia helmiä on Veikko Huovisen pikkujuttu, jossa harlekiiniasuinen olento asuu talon kellarissa ja kiusaa asukasta, kunnes pääsee päiviltä.

Mutta pelotteluun. Ajattelematontahan moinen on, kun muutenkin on ihmisiä, joita hirvittää hämärissä käveleminen. Seuraukset voivat olla kohtalokkaat; keneltä jättää sydän pari viimeistä lyöntiä väliin, kuka juoksee pelästyspäissään autotielle, kuka tempaisee klovnilta tajun kankaalle, ja taas mennään kohti käräjätaloa.

Laiskuus tässä ärsyttää. Jäynän pitäisi olla kekseliäs ja hauska kaikille, ja jäynästä halpa, jostain kopioitu pelottelu ei kyllä oikein käy.
Eikä ole kunniakkaan perinteen jatko, että loikkaa nenä punaisena pensaasta. Aiemmin samaa ovat tehneet lähinnä mielestään oivan oikotien keksineet pikkujouluista palaajat.
***
Ja tuosta joulusta. Ensimmäisiä valoletkuja on jo havaittu, ja erään yrityksen markkinointiosastolla on oivallettu, että nyt on oikea aika joko myöntyä hörhelöihin tai paeta maasta. Firman tarjouslehtisen kannessa mainostettiin rinnakkain jouluvaloja ja matkalaukkuja.
***
Kirjallisuuden Nobelin sai Bob Dylan. Viime päivät on ihmetelty sitä, että heppu ei ole suvainnut olla palkintokomitean tavoitettavissa, ei kommentoinut asiaa mitenkään eikä edes kiittää.
Näinköhän kaveri kumminkin noutaisi pystinsä. Gaalan orkesteri voisi tahdittaa tapahtumaa Känkkäränkällä.
***
Heip.

aku.poutanen
@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: