Skip to main content

Tervepä terve. Toimituksen koillishautomon viikkotuuletin käynnistetaään tässä seuraavaksi.
***
Auto on kiintoisa kapine ja kulttuurinen ilmiö, mutta sen omistaminen kallista pakkopullaa.
Kaupunkisuunnittelussa auto rankataan korkealle: tuolla itärajan pinnassa on huvittanut Makkaratalo, joka seisoo varmaan maan kalleimmalla tontilla ja se katsottiin parhaaksi täyttää – niin, kuraisilla autoilla.

Vaan ei olla viattomia muuallakaan: Turun valtuusto napsautti toriparkkia eteenpäin maanantaina.
Ehkä ilkeää sanoa, mutta tässä näkyvät Salon tai muun pikkukaupungin vaikutteet. Salolainenhan perinteisesti ennemmin ajaa päivän ympäri korttelia vapaata parkkiruutua metsästäen kuin kävelee askeltakaan autoltaan liikkeen ovelle. Turussa jo olemassa oleviin pysäköintilaitoksiin nähden toriparkki voi säästää jopa muutaman kymmenen metriä kävelyä. Turun puolessakin julkiset kuitenkin veisivät keskustaan yhdellä lipulla Paimiosta asti.

Seuraava askel lienevät sananmukaiset drive in-kaupat: ei kun koslalla myymälään ja hyllyjen väliin ja ikkunoista tavaraa kyytiin. Harjoittelupaikaksi voidaan varmaan ottaa joku tori, kun vaan jätetään kojujen väliin aiempaa enemmän tilaa.
***
Yle raportoi Someron parakkikoulusta, mikä on toiminut jutun perusteella yllättävän hyvin. Tosin yhteisiä tiloja ja varastotilaa puuttuu, kesällä on kuuma ja talvella kylmä, mutta opittu on silti.

Pelottavinta on ajatus siitä, että joku saa tästä päähänpiston, että jatkossakaan koulurakennus ei tarvitse sellaisia asioita kuin arkkitehtisuunnittelu tai prosenttitaide, kun parakissakin voidaan ulkolukea. Tarvitseepa.
***
Kaikkea tulli löytää. Iltalehti kertoi, että kolmea miestä epäillään amfetamiinin kuskaamisesta Suomeen heinien seassa.
Tämä toisaalta selittää, miksi tässä ovat hevoset ja marsut olleet kovin pirteän oloisia viime aikoina.
***
Heip.

aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: