Skip to main content

“Lähes kaikki vaalitentit on tullut katsottua” – Särkisalon äänestyksessä ruuhkaa juuri ennen puoltapäivää

11.2.202415 helmikuun, 2024Uutiset

Keskusvaalilautakunnan Keijo Leivonen kävi katsomassa miten Särkisalon vaalilautakunnalla menee. Vasemmalta Mikko Helenius, Ari Pitkänen, Pekka Björkqvist ja Katri Karimo.

– Lähes kaikki vaalitentit on tullut katsottua. Vähän tuntuu, että ne tulevat jo silmistä ja korvista ulos, toteaa särkisalolainen Ulla Hakanen.

Hakanen kävi äänestämässä Särkisalokodissa sunnuntaina vähän ennen puoltapäivää. Hänellä on MTV:n vaalilähetysten seuraamiseen myös henkilökohtainen syy: hänen entinen työkaverinsa Mika Tommola on tehnyt paljon vaaliohjelmia. Hakanen työskenteli aiemmin MTV:llä kuvaussihteerina, ohjaajana ja toimittajana.
– Minua on vähän ärsyttänyt se, että Stubbin sanotaan olevan ärsyttävä. Äänestin samaa kuin viime kerrallakin. En tässä iässä ala enää puoluetta vaihtamaan, totesi Ulla Hakanen.

Ulla Hakanen jäi juttelemaan vaalikerääjä Sisko Lupalan kanssa. Hän arveli menevänsä Tiirantaan kahville, kunhan liike puoliltapäivin aukeaa.

Särkisalossa varsinaisen vaalipäivän äänestysaktiivisuus ei vielä aamupäivällä ollut kohonnut kovin korkeaksi, mutta vähän ennen puoltapäivää huoneistoon tuli yllättäen jopa ruuhkaa.
– Ensimmäisellä kierroksella särkisalolaisista äänesti ennakkoon noin 76 prosenttia, huomautti vaalilautakunnan Katri Karimo.

Äänestäjien nuorempaa laitaa edusti 23-vuotias Daniel Blackbourn, joka tuli äänestämään suoraan metsätöistä.
– Kyllä minua kiinnostaa yhteiskunnallinen vaikuttaminen. En ole kuitenkaan kovin paljon vaalitenttejä seurannut.

Daniel Blackbourn kävi äänestämässä metsätöiden lomassa.

Joonas Särkisen äänestyspäätöksen ratkaisivat ehdokkaan poliittiset ajatukset.
– Samaa äänestin kuin ensimmäiselläkin kierroksella.

Vaalihuoneistot ovat avoinna klo 20 asti. Tänään voi äänestää vain omalla äänestyspaikalla, joka on kerrottu äänioikeutetulle postitetussa ilmoituskortissa.

Lisää vaalitunnelmia torstain lehdessä!

Seppo Karimon valinta oli jo ajoissa selvillä.

Oikaisu:  kuvatekstissä oli nimivirhe.  Ulla Hakasen kanssa istuu Sisko Lupala, ei Lupaja.

Jaa artikkeli: