Skip to main content

Perniön torilla parveili perjantai-illalla enemmän väkeä kuin iltaisin aikoihin.
Toriyhdistys on koonnut voimansa ja aloitti iltatorit viime viikolla hyvällä menestyksellä.
Hankkeessa ei ole paljoa moitittavaa. Jo järkipohjalta ajatellen iltaan asti venytetty toriaika on se, mitä tarvitaan jos työssäkäyvätkin aiotaan saada ostoksille.  Kylän tunnelman kohottajana elävä tori on keinovalikoiman paremmasta päästä – ei ole sattumaa, että toristaan moni paikkakunta tunnetaan.
Aika näyttää, mitä muuta torille keksitään.
Aikana, jolloin paikallisen tuotannon ja lähiruoan puolesta jaksetaan hehkuttaa ainakin juhlapuheissa, torilla on tietysti merkitystä  jo ihan ostostentekopaikkana.
Paikallisessa valikoimassa on jo parhaillaan ruokapuolelta lähialueen kasviksia, kalaa ja lihajalosteitakin.  Kun kojut ovat auki entistä pidempään, voisi myös olettaa että moni paikallista, pienen tuottajan ruokaa haluava torille tiensä löytää.
Mitä useampi löytää, sitä luultavammin valikoima voi vielä kasvaakin.

Entä kiinteistöt

Eteläisen Salon palvelut ovat puhuttaneet koko kevään.
Vasta, kun Salon aikeista pistää lappu neljän koulun ovelle on toivuttu, on tulilinjalla jo kirjasto, jonka henkilökunnan määrästä on puhuttu lautakunnassa eilen.
Kovin suurta arvonantoa kirjastohenkilökunnan pitkäjänteiselle työlle ei tunnuta annettavan, jos säästöjen nimissä voidaan toiminnasta karsia pois kaikki ylimääräinen ja supistaa aukiolot minimiin.
Sivusta seuraajaa alkaa myös huolettaa, millainen määrä tyhjiä neliöitä Salolla kohta on taakkanaan, lämmitettävänä ja muutenkin ylläpidettävänä.  Tähänkään mennessä kaupungille tarpeettomasta kiinteistömassasta ei ole pyritty eroon erityisen päättäväisesti. Tehtävästä tulee vain hankalampi, jos listan jatkoksi lisätään muutama koulu.  Tyhjä neliö on sitä kalleinta tilaa – ja vajaakäytössä olevakin tehottomammasta päästä.

Jaa artikkeli: