Skip to main content

Pääsiäisen jälkeen yksi puhutuimpia aiheita eteläisessä Salossa ovat olleet Teijon retkeilyalueen tapahtumat.   Pyhien aikaan alueella paloi laavu, paikkoja sotkettiin ja kaiken huippuna nuotiopaikalta löytyi vartaassa poltettu koiran ruho.

Asia on kuumentanut ihmisten, muidenkin kuin koiraharrastajien tunteita.  Olipa eläin ollut vartaaseen pistettäessä elossa tai ei, teko on kuvottava ja hälyttävä.

Poliisi tutkii asiaa edelleen ja lisätietoa tapahtumien kulusta on löytynyt.  Toivoa sopii, että tekijät tavoitetaan  ja syyt selvitetään.   Tehtyä ei saada tekemättömäksi, mutta tulevia törkeyksiä voidaan estää. Samalla voisi välittyä viesti siitä, että aivan mitä vaan ei kannata miettiäkään tekevänsä.

Yhteisön ihmiset antavat joka  tapauksessa oman tuomionsa jos ja kun tekijän henkilöllisyys jotain kautta tulee tietoon. Eläimiin kohdistuvaa törkeilyä ei katsota hyvällä.

Juhlat uusiin käsiin
Eilen vietetty kansallinen veteraanipäivä muuttaa muotoaan.  Perniössä juhlat jätettiin tällä kertaa väliin ja osaa otettiin  Turussa vietettyyn valtakunnalliseen päivän pääjuhlaan.  

Turun messukeskukseen veteraaneja saapuikin  bussilasteittain.  Tapahtuma on varmasti osallistujilleen tärkeä, mutta voidaan kysyä kauanko iäkkäät sotaveteraanit jaksavat matkustaa päivän juhlaan kovin kauas, tai edes paikalliseen juhlaan lähelle kotiaan.

Särkisalossa pidettiin kaikesta huolimatta eilen pieni, sympaattinen veteraanipäivän juhlahetki.   Sen järjestelyissä ollaan jo askelta edellä: koululaisilla, vielä pienillä, oli paljon vastuuta ohjelmassa.

Hyvä niin.  Kun mukaan pääsee pienenä, on toivoa siitä että veteraanipäivää vietetään jossain muodossa senkin jälkeen, kun veteraaneista viimeinenkin on poissa.

Jaa artikkeli: