Skip to main content

Kuokkavieraiden matkaan lähti Perniössä kotibileistä koruja ja kelloja

31.10.20222 marraskuun, 2022Uutiset

Nuorten kotibileistä on seurannut Perniössä jälkipyykkiä ja rikosilmoituskin.
Perjantaina yksityisasunnossa pidettyihin juhliin tuli paitsi kutsuttuja vieraita, myös kuokkavieraita, ja heidän matkaansa asunnosta lähti lukitun oven takana ollutta omaisuutta.

Juhlat järjestäneiden nuorten isä kertoo, että noin 30 kutsuvieraan jälkeen paikalle oli saapunut kaksi autokunnallista 16-18 vuotiaita nuoria, jotka eivät ole paikallisia.  He olivat käyttäytyneet miellyttävästi ja vaikutelmaksi oli jäänyt, että he ovat jonkun jo paikalla olleen kavereita.  Parin tunnin päästä heille oli tullut kiire lähteä.

Isä oli palannut myöhemmin kotiin ja ensiksi oli selvinnyt, että illan aikana on kateisiin joutunut kolme kenkäparia.  Tästä ei vielä oltu huolestuttu.
-Ajattelimme, että ne kyllä seuraavana päivänä jostain löytyvät.

Myöhemmin kävi ilmi, että sekä lukitussa makuuhuoneessa että lukitussa työhuoneessa on myös joku käynyt.  Isä kuvailee, että makuuhuoneessa oli pengottu kaikki kaapit ja laatikot, mutta varsinaista sekasotkua ei oltu jätetty.  Tämän jälkeen selvisi, että huoneesta on hävinnyt pientä omaisuutta: muun muassa käteistä rahaa, pienet kuulokkeet, sormuksia ja 60-luvun rannekello, joka on perintönä isälle tullut ja siksi tunnearvoltaan mittaamaton.  Kaikkiaan kelloja katosi kolme.

Makuuhuoneen välioven lukko oli saatu jotenkin auki ja vielä uudestaan kiinnikin.

Isä päätyi tekemään tapahtuneesta rikosilmoituksen ja hänen tietojensa mukaan vastaavansisältöisiä ilmoituksia on tehty Salosta muualtakin. Vielä keskiviikkoon mennessä poliisista ei oltu oltu perheeseen yhteydessä.

Epäiltyjen tekijöiden käyttämien autojen rekisterikilvet ovat ilmeisesti taltioituneet valokuviin. He olivat sanoneet olevansa Turusta ja esittäytyneet myös peleissä käyttämillään nimimerkeillä.  Isä haluaa varoittaa siitä, että että tuikituntemattomia ei ole syytä päästää sisään.  Tieto juhlista kulkee sosiaalisessa mediassa nopeasti ja laajalle, joten pirskeisiin voi olla monenlaisia pyrkijöitä.  Isä toteaa nuorten kannalta olevan tosi harmi, että näin kävi;  hän toteaa, että jonkin aikaa ovat kotibileet pannassa ainakin niin, että hän ei olisi kodin lähellä.

Jaa artikkeli: