Skip to main content

Kuluva talvi 2-4 astetta tavallista lämpimämpi

Kuluvan talven kolme keskeistä kuukautta, joulu-, tammi- ja helmikuu olivat kukin melkein koko Suomessa tavallista lämpimämmät. Lähes kolmen kuukauden pituinen aika joulukuun alusta helmikuun 20. päivään on koko maassa ollut tavallista lämpimämpi.
Ilmatieteelliseltä keskuslaitokselta saatujen tietojen mukaan oli tämän ajan keskilämpö esimerkiksi Helsingissä ja Turussa -1, Porissa -2, Tampereella -3, Lappeenrannassa ja Vaasassa -4, Jyväskylässä ja Joensuussa -5, Oulussa -6, Kajaanissa -7 ja Sodankylässä -11 astetta. Nämä arvot ovat Etelä- ja Keski-Suomessa ja Pohjois-Suomen eteläosassa 2-4 astetta sekä Sodankylässä yhden asteen verran tavallista korkeammat.

Neiti Raija Pitkä kerhoneuvojaksi

Perniön Maatalouskerhoyhdistyksen johtokunta on valinnut puheenjohtajaksi edelleen mv. Kaarlo Vienosen, varap. neuv. Viljo Lahtisen ja rahastonhoit. Talousneuv. Aarne Suomelan.
Avoinna olleeseen neuvojan virkaan on valittu maatalouskerhotekn. Raija Pitkä Pusulasta. Neuvoja Pitkä on ryhtynyt hoitamaan tointan t.k. puolivälistä lukien. Hän on valittu myöskin yhdistyksen sihteeriksi.
Yhdistyksen talouden tukemiseksi on johtokunta päättänyt kääntyä avustusanomuksilla paikkakunnan liikelaitosten puoleen.

Metsästyskorttien lukumäärä kasvaa

Metsästyskorttien määrä on vuosittain lisääntynyt. Viime vuonna niitä oli 130.000kpl. Edellisenä vuonna oli vastaava luku 121.671.
Vuosittain menettää metsästyskorttinsa 15-30 henkilöä, mikä on pieni luku metsästäjien määrään verrattuna.

Jutut poimittu 23.2. ilmestyneestä Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: