Skip to main content

Kultamitali on urheilijan arvokkain aarre

Sanna Leivonen pääsee harjoittelemaan 3D eläinten ampumista omalla pellolla.

Kun perniöläinen Sanna Leivonen viime kesänä kuuli, että Rovaniemellä järjestettäisiin vuoden päästä 3D jousiammunnan maailmanmestaruuskisat, hän halusi lähteä kisaan ottamaan mittaa myös kansainvälisistä kilpailijoista.

Se mitä Leivonen ei vielä silloin tiennyt, tai olisi uskaltanut edes arvata, oli se, että vuosi tuosta hetkestä eteenpäin hän istuisi kotipihallaan kaksi kultamitalia kädessään.

Edellisviikolla Leivonen voitti European Masters Games kisoissa Tampereella kultaa ja hänet julistettiin lajin uudeksi Euroopan mestariksi.

Viime viikolla menestystä tuli lisää, kun Rovaniemen 3D maastojousiammunnan kisoissa hän voitti maailmanmestaruuden.

–Kyllähän tätä on vieläkin vähän vaikea uskoa. Muutamat ensimmäiset päivät ovat menneet ihan sumussa. Ei sitä oikein vieläkään ymmärrä, että on oikeasti maailmanmestari. Täytyy myöntää, että kyllä tulosten julkistamisen jälkeen tuli itkettyä ilosta, Leivonen kertoo.

Rovaniemellä järjestetyt kisat keräsivät paikalle lähes tuhat kisaajaa eri puolilta maailmaa. Leivonen kertoo, että kisapäivät olivat pitkiä ja rankkoja.

Viikon aikana ammuttiin neljänä päivänä ja pidettiin yksi vapaapäivä. Näiden kisapäivien aikana Leivonen hankki itselleen myös aivan uusia kokemuksia.

–Meillä oli joukossa kansainvälisiä kilpailijoita, jotka halusivat kokea yöttömän yön taian. Siksi yksi kisarupeama aloitettiin illalla yhdeksältä ja kisa saatiin päätökseen vasta aamulla kuudelta. Se oli upea kokemus myös itselleni, vaikka olenkin suomalainen.

 

Lisää maailmanmestarin ajatuksia ja kisakuulumisia tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: