Skip to main content

Kullanpuun tarinassa aukeaa uusi luku

Kopallinen klapia puuhellan kupeella kielii siitä, että hella on täydessä käyttökunnossa ja valmiina lämmittämään tarvittaessa, samoin sen yhteydessä oleva leivinuuni.
–Ja se todella lämmittää, kertoo Michael Vara kokemuksestaan joulun ajalta.

Hella ja uuni ovat Kirjakkalassa Kullanpuun talon keittiössä, samoin Vara ja vieraan syliin tämän tästä pyrkivä Rocky-koira.
Kullanpuu on kylän vanhimpia rakennuksia: erään tiedon mukaan talo on vuodelta 1828. Näin ollen tulet pesään on tehty ennen tätä talveakin tuhansia ja taas tuhansia kertoja.Kullanpuu on nähnyt vuosikymmenien aikana monenlaista ja nyt sen tarinassa aukeaa uusi luku.

Michael  Varalla on  kytkös kylään jo noin viiden vuosikymmenen takaa: hänen isoisänsä oli merenkulkuneuvos Alf Korhonen, jonka luona läheisessä Ruohorannassa Vara vietti aikaa lapsuudessaan.
Kun Michael Vara sai toissavuonna kuulla, että Kullanpuu olisi ostettavissa, hän päätti tarttua mahdollisuuteen. Tilaa ei hankittu pelkästään omaan vapaa-ajankäyttöön vaan sitä on pikkuhiljaa remontoitu ja tarkoituksena on avata Kullanpuu myös majoituskäyttöön tulevana kesänä.

Päärakennukseen on saatu mahdutettua kuusi vuodepaikkaa ja tehtyjen töiden listalle kuuluu esimerkiksi keittiön täysi remontti, talon liittäminen vesijohtoon ja rakennusten maalaaminen.
Muun muassa pihaa varten ovat jatkosuunnitelmatkin olemassa.
–Mielessä on ollut, että istutamme siihen tryffelipuitakin tai muuta vähän erikoisempaa.

Michael Varan tie vei Saksaan yli 30 vuotta sitten.
Rahoitusalan opintojen myötä tie vei pankkialalle. Vuonna 2003 Vara perusti oman yrityksen, Vara Researchin, joka tuottaa konsensusennusteita.

Lue koko juttu 16.3. painetusta ja digilehdestä!

 

Jaa artikkeli: