Skip to main content

Kuka löysi kynttilän?

Fortum tekee tai teki keskiviikkona aamulla jotain remonttia osassa kirkonkylään ja sähköt olivat poikki. Siitä ilmoitettiin fiksusti kortilla ajoissa.
Pari juttua tuli mieleen.
Kun työ oli kallista yötyötä, miksi sitä ei aloitettu tuntia aikaisemmin, niin normaaliaikaan töihin menevät olisivat saaneet kupin kahvia. Katkos loppui kyllä jämptisti seitsemältä niin kuin oli kortissa.

Toinen juttu kun tuli mieleen. Vaikka katkosta tiedettiin, monessako huushollissa otettiin illalla kynttilä ja tikut esiin tai katsottiin onko taskulampussa patteri. Veikkaan, että monessa talossa ihmeteltiin aamulla, missä tikut ovat ja joulusta jääneet kynttilät.

 Tähän aikaan vuodesta nousee sentään onneksi aurinko.
Tässäkin lehdessä on muistaakseni joskus otettu kantaa varautumisen puolesta.Se on ihan totta, ihmisillä ei ole mitään murhetta itsestään.
Nyt sähkön puuttumisesta ilmoitettiin ajoissa, mutta kun se häviää varoittamatta viikoiksi, tilanne on tukala. Entisenä partiolaisena uskallan epäillä selviämistä, jos tapahtuisi jotain pahempaa ja pitäisi elää viikko maastossa.

Patteriradio

Kui pal Salos niit johtaji o?

Tiättäk kukka, ett kui paljo johtaji ja päälliköi nykyisi Saloss o? Olik näit vanhoiss kunniss kanss näi mont? Tais ollakki, emmää tiär. Mutt olis iha vaa tämmösenä vaivasena veron(=palkan)maksajana mielenkiintost tiättä. Ett mihi kaikke ne raha oike menevä. Ja mitä sitä saa niinku vastineks? Simmottoss mun miälest kaikiss firmoissaki o, semmost kustannusvertailu ja –tarkkailu ja see koske tota pomotaho kanss, eikä yksistäs tyäntekijöi. Tai simmottos se tarttis ainaki olla. Siält yläpääst ne isoimma säästö yleens tuleva.

tämmössi hunteeras
ylikulmalaine

Jaa artikkeli: