Skip to main content

Kuhina telakoilla alkaa – Förbystä lähteneen purkkarin vuokraa aluksi romanialaisseurue

Kohta mennään. Iiro Vanamo ja Hannu Pahta saivat valmistella 43-jalkaista Gib´Seaa purjehduskuntoon Förbyssä loistosäässä.

Joskus aikataulu syö jutulta loppuhuipennuksen, kuten perjantaina.
–Toimittajakin pääsee lenkille, jos ehtii, toivotti Hannu Pahta tervetulleeksi.

Lenkki olisi tarkoittanut kiepsausta purjeveneellä merellä Förbyn edustalla, mutta siihen ei nyt ollut mahdollisuutta.
–Aletaan olla aika valmiita kokeilemaan, tuumivat Pahta ja Iiro Vanamo.

Takana oli parin tunnin rypistys 43-jalkaisen Gib´Sean kannella.  Vene oli laskettu mereen ja sen perään masto pystytetty veneen kannelle.  Tämän jälkeen on vielä edessä totista asennus- ja säätötyötä; mastoa tukevien vanttien kiinnitys ja säätö, köysistön asennus: paljon kokeneille purjehtijoille tuttua työtä, joka ottaa kuitenkin väistämättä aikansa.

Yhtä kaikki kuhina telakoilla on nyt alkanut.  Perjantaina laskettiin Förbystä tämä vene, lauantaille laskuja oli tiedossa useampia.

Pahta ja Vanamo kaavailivat tekevänsä aluksi pienen testikierroksen ja lähtevänsä sitten kohti Taalintehdasta, missä vene palvelee Midnight Sun Sailingin vuokraveneenä. Pahta on yrityksen toimitusjohtaja, Vanamo pitkäaikainen työntekijä.

Vuodet eivät ole veljeksiä keskenään.  Miehet muistavat eräänkin kerran, jolloin kevään siirtoajoon lähtiessä sai päälle vetää napajäätiköllä riittävän haalarin.  Viime vuonna tuuli niin, että veneen lasku piti siirtää toiseen päivään.

Kausi on hiukan myöhässä: yleensä sesongin alku on ollut helatorstaissa, Pahta miettii. Nyt ensimmäiset vuokraajat tulevat toukokuun lopulla ja he ovat Romaniasta.

 

Jaa artikkeli: