Skip to main content

Tervepä terve.  Toimituksen lounaisnurkan viikkobarometri vedetään tässä seuraavaksi.
***
Toista viikkoa on uutisissa pyöritelty Hyvinkään ampumatapauksen syitä ja seurauksia.

Jotenkin tuntuu, että kovasti on ollut framilla tieto siitä, että tekijäksi epäillyllä on jäänyt koulu kesken.  Joissain piireissä ehdittiin jo riemuita että armeijakin meni puihin, vaan eipä sentään.

Hyvinkään tekoa ei  voi puolustaa millään ja ehkä koulun menemisellä mönkään on ollut osuutta onnettomaan tapahtumaketjuun.   Se vaan on huonompi  juttu, jos  tässä kaikki opintonsa keskeyttäneet yleistetään  yhdeksi ja samaksi porukaksi.
Sikäli, kun minä noita ammattikorkeakoulu- tai muita opintoja keskeyttäneitä nimittäin tiedän, niin ei sitä porukkaa voi mitenkään  sanoa häviäjien joukoksi.   Yleensä keskeyttämisen syy on ollut päivänvalon kestävää luokkaa kuten hyvä työtarjous tai tieto paremmasta opiskelupaikasta.   

Tietysti on ylellistä sinällään, jos tuommoinenkin valinnanvapaus on olemassa.   
***
Iltapäivälehdestä otti silmääni sellainenkin otsikko, jonka mukaan teinit antavat seksiä viinasta, ja poliisia tämä tietty huolettaa.

Tiedä sitten kenen pitäisi huolestua ja mistä pahin puute on.  Toisella puolella tiskiä tässä tapauksessa on porukkaa, joka antaa viinaa seksistä.
***
Mutta kevyempään ja paikallisempaan.  Salon keskustassa korjataan liikennevaloja ja joissain risteyksissä valot ovat jonkin aikaa tykkänään pois päältä. 

Tästä se vasta ainutlaatuista uutisoitavaa syntyy: erään arvion mukaan Salon keskustassa voidaan korjausten takia kesän aikana nähdä jopa  liikenneruuhka.
***
Tätäkin tuli seurattua televisiosta, kuningatar Elisabethin juhlakonserttia. 

Briteillä on tyyliä.  Suomessa ollaan aina niin vakavaa ja fiiniä, että jos päämiestä tai –naista juhlitaan niin se on vähintään Tampere-talo, kravattipakko ja ooppera-aarioita. Kuningattaren kunniaksi pidettiin kaiken kansan rock-konsertti puistossa, jota täti itsekin katsomosta seurasi.   

Englannilla tietysti on heittää peliin aivan ylivoimaiset näytöt popin ja rockin saralla. Kaukana ei ollut ajatus siitä,  että lavalla on porukkaa joka on ollut esillä vieläkin pidempään kuin kuningatar itse.
***
Kesän lomamatkoista ei sen enempää kuin että lentelylle voi tulla stoppi.  Alkuviikon uutisten mukaan Finnairilla on joku porukka taas jättänyt tulematta töihin.

Syksyllä lentomenyyhyn tulee kai jälkiruokia, joissa on soiden oransseja marjoja, mutta ei sillä kyllä taida olla mitään tekemistä sen kanssa, että firmassa pidetään lakoista.
***
Heip.
aku.poutanen@pernionseudunlehti.fi

Jaa artikkeli: