Skip to main content

Kova tuuli katkoo sähköjä eteläisessä Salossa

Perniön kirkonkylällä Haarlantien kevyenliikenteenväylälle on kaatunut puu kovan tuulen seurauksena.

Eteläisessä Salossa oli jo eilen illalla muutamia sähköttömiä kotitalouksia. Lisäksi  noin hehtaari peltoa paloi Erveläntiellä. Palon epäillään syttyneen vaurioituneesta sähkölinjasta.

Carunan häiriökartan mukaan tänään aamulla sähköttömien talouksien määrä on moninkertaistunut eilisestä. Aamulla yhdeksän jälkeen Salossa oli 1806 kotitaloutta ilman sähköä. Kymmeneen mennessä sähkökatkoista kärsiviä kotitalouksia oli jo 5762.

Sähkökatkoja on reilusti muun muassa Perniön ja Kiskon alueella. Vikojen selvitys ja korjaus on käynnissä ja tämänhetkisen tiedon mukaan arvioitu päättymisaika on kello 18.

Perniön VPK:n päällikkö Hannes Aaltonen kertoo, että palokunnalla on tänään ollut jo toistakymmentä tehtävää eteläisessä Salossa, muun muassa Särkisalossa ja Teijolla. Liikkeellä ollaan koko kalustolla. Puita on kaatunut teille, mutta myös irrallaan ajelehtivista veneistä on  tullut ilmoituksia.

–Ihmiset soittavat aika paljon suoraan meille paloasemalle, koska hätäkeskuksen numero on ruuhkautunut, Aaltonen kertoo.

Carunan käyttöpäällikkö Jarmo Ström kertoo, että kova tuuli on estänyt korjaustöitä aamupäivän aikana. Asentajat tekevät parhaillaan rajauksia maastossa ja vikapaikkoja etsitään. Ylikulman ja Kiskon välisellä alueella laajat sähkökatkot johtuvat suurjänniteviasta. Ström kertoo, että Salossa on tällä hetkellä Carunan alueella eniten korjattavaa. 

–Ennusteiden mukaan tuuli voi nousta vielä parin tunnin ajan, mutta sitten tilanteen pitäisi helpottua. Aamulla vikailmoituksia tuli todella runsaasti, nyt tilanne on jo rauhoittunut ja tietoon tulee enää yksittäisiä ilmoituksia.

 

Juttua päivitetty kello 13.19.

Jaa artikkeli: