Skip to main content

Koulut alkuun varovaisesti, mutta yhteisvälineitä saa jo käyttää

Kirkonkylän koulun viidesluokkalaiset pääsevät tämännäköiseen luokkaan. Pulpettien kannet olivat tiistaina vielä maalattavina, mutta koulun alkuun mennessä ne on asennettu paikoilleen, lupaa rehtori Sirkku Leikkonen.

Koulujen alkuun on tänään aikaa Salossa viisi yötä.
Kevättä sävyttivät etäkoulunkäynti ja monenlaiset poikkeusjärjestelyt. Syyslukukautta aloitellaan niin ikään erityistä varovaisuutta noudattaen.  Alkuviikon soittokierroksella alakoulujen rehtoreiltakin puuttuivat vielä viimeisimmät tiedot.
–Perjantaina pidämme palaveria ja siinä selviää ohjeistus, kertoo Särkisalon koulun rehtori Matti Korpi.

Teijon koulun Mikko Linnalla oli jo etukäteistieto siitä, että yhteisvälineitä saa taas käyttää ja opettajakin voi vaihtaa ryhmää.
–Keväällä ei käytetty yhteisiä välineitä, ei tietokoneita eikä palloja eikä käsityövälineitä, Linna kuvailee.

Kouluarkea aloitellaan joka tapauksessa väljästi ja hygieniaan kiinnitetään edelleen erityistä huomiota.  Esimerkiksi Kirkonkylän koulussa porrastetaan ruokailuja ja musiikkiluokkakin on syöjien käytössä.  Osaltaan helpottaa se, että väistötilaa on tuotu tontille lisää.

Entä jäikö jotain paikattavaa keväältä? Särkisalon Matti Korpi on luottavainen sen suhteen, että isoja aukkoja ei ole. Saurun Anssi Örling taas arvelee, että etenkin kielissä ja matematiikassa voi olla vähän kirittävää.
–Voi olla, että joku tehostettu jakso on pidettävä lukuvuoden alkuun.
Samaa tuumii Kirkonkylän koulun Sirkku Leikkonen.
–Osa oppilaista tulee nyt kouluun ensi kertaa maaliskuun jälkeen, hän muistuttaa.

Prosentteina laskien Saurussa ekaluokkalaisten määrä kasvaa roimasti; heitä on viisi viime syksyn kolmea vastaan. Kaikkiaan saurulaisia on 43. Särkisalossa ekaluokkalaisia on neljä ja oppilaita yhteensä 40.  Teijolle järjestelmä näytti tiistaina 27 oppilaan kokonaismäärää, ekaluokkalaisia on yksi.  Kirkonkylän koulussa oppilaita kaikkiaan on 240 ja ekaluokkalaisia tasan 40.

Jaa artikkeli: