Skip to main content

Koulun keittiö tekee vielä kierroksen valmistelussa

 

Perniöön kaavailtu uusi Kirkonkylän koulu viivästyy. Näillä näkymin rakentaminen alkaa ensi vuoden keväällä. Hankkeeseen tuli jälleen jatkoaikaa, kun Salon kaupunginhallitus päätti palauttaa asian vielä kerran uuteen valmisteluun. 

Hallituksen oli määrä esittää valtuuston hyväksyttäväksi hankkeen lisämäärärahaa. Lisäksi on puntaroitu kysymystä valmistus- ja palvelukeittiöstä. Alkuperäisessä suunnitelmassa taloon oli merkitty jakelukeittiö, mutta muun muassa vanhemmat ovat esittäneet myös valmistuskeittiövaihtoehdon selvittämistä.

Valmistuskeittiön hinnaksi on arvioitu noin 200 000 e lisää. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 11 miljoonaa. Hallitukselle tuotiin maanantaiksi eteen selvitys, jonka mukaan yhteiskoulun keittiö ei riitä ruokkimaan sekä omaa taloa että alakoulua.
Hallitus päättikin palauttaa Timo Lehden (kesk) esityksestä asian valmisteluun siitä lähtökohdasta, että kouluun rakennettaisiinkin valmistuskeittiö, joka tuottaa Perniön ja lähialueen koulu- ja päiväkotiruoan. Lehteä kannattivat Harri Lindholm (vas), Pertti Vallittu (kd) ja Elina Suonio-Peltosalo (kok).

Jaa artikkeli: