Skip to main content

Koululaisten kerhot elävät ja voivat hyvin

Kun Perniön yhteiskoulun oppitunnit loppuvat keskiviikkona, Lauri Järvinen suuntaa  Lauri Järvisen keskiviikko-ohjelmaan kuuluu tanssikerho. Emmi Lahti (keskellä) vetää treenejä.Allinsalissa pidettävään tanssikerhoon. Sieltä hän lähtee järjestämään Kirkonkylän koululla alakouluikäisille pidettävää Toimintatoria. Myöhemmin illalla Lauri matkaa vielä Saurun koululle, jossa hän vetää seurakunnan sählykerhoa.

Ihan näin kiirettä ei jokaisella koululaisella pidä. Kerhotoiminta kuitenkin elää ja voi hyvin kouluissa, sillä sitä on kehitetty keväästä 2008 osana opetusministeriön Perusopetus paremmaksi -ohjelmaa.

Perniön yhteiskoululla kerhot painottuvat liikuntaan. Hiihtoloman jälkeen aloitti tanssikerho, jossa viime viikolla afrotanssin rytmeissä keinahteli 14 oppilasta.
Tanssikerhon lisäksi liikunnanopettaja Emmi Lahti aloittaa huhtikuussa telinevoimistelu-parkour –kerhon.
– Ilmoittautuneita on lähes kolmekymmentä, vaikka monet aiemmin ilmoittivatkin inhokkilajikseen telinevoimistelun, sanoo Emmi Lahti.

Syksyllä Perniön yhteiskoulun oppilaiden parissa startannut Toimintatori on vienyt kerhotoiminnan lähiseudun alakouluille. Yläkoululaiset siis pitävät kerhoa alakoulun viides- ja kuudesluokkalaisille.

Lue koko juttu  Perniönseudun Lehdestä

Jaa artikkeli: