Skip to main content

Koulukysymykset esillä Perniössä

Ilmoitussatoa 10.4. lehdestä.Perniössä on tullut esille hyvin ajankohtaisena koulupiirien tarkastus ja syystä, että on jo useita kouluja, joissa oppilasmäärä on kovin alhainen. Kuten  muistetaan, on kunnanvaltuusto jo muuttanut päätöksellään kolme koulua 1.8.64 lähtien yhden opettajan kouluiksi. Toimenpide on välttämätön, mutta kuitenkin koulupiiriläisille hyvin epämiellyttävä toimenpide.

Perniössä on tilanne se, että viime kunnanvaltuuston kokouksen päätöksellä on lopetettu neljä opettajan virkaa. Joutnan, Kestrikin ja Pohjankylän koulujen toinen opettajan virka sekä Kosken koulun kolmas opettajan virka. Kolme ensinmainittua kolua jäävät näin yksiopettajaisiksi eli supistetuiksi kouluiksi, mutta tämä ei ole toivottavaa, koska tällöin oppilaiden koulunkäynti on vain 58% normaalista. Kysymys on nyt siitä, miten järjestää näiden koulupiirien oppilaiden koulunkäynti uusiin uomiin joidenkin toisten koulupiirien yhteydessä.

Tällä hetkellä Perniön koulujen oppilasmäärä on noin 900, mutta lukuvuonna 1970-71 oppilaiden lukumäärän on klaskettu pienenevän 650:een, joten tilanteessa on jatkuvasti odotettavissa heikkenemistä.

Kerhojuhla Tuohitussa

Sunnuntaina 5.4. oli Tuohitun urheilutalolla kerholaisten järjestämä päiväjuhla, johon oli yleisöä saapunut melko runsaasti.
Tuohitun kerholaiset vastasivat ohjelman suorituksesta esittäen mm. näytelmän “Ihmisen vaellus” ja huvinäytelmän “Kaupunkilaismuotia”.
Agr.Jukka Kylämäki käsitteli puheessaan nykyhetken kerhotyötä ja sen puheenjohtaja Kaarlo Vienonen ja Kerhoneuvoja Raija Pitkä jakoivat ansiomerkit jo vuosia kerhossa olleille, ansioituneille kerholaisille.

(Jutut lyhennelmiä 10.4. lehdestä)

Jaa artikkeli: