Skip to main content

Koulujen ulkomaanretket jäihin

Salossa pistetään koronaviruksen takia osa matkoista jäihin.  Työntekijät saivat tiistaina ohjeistuksen, jossa työmatkoja ulkomaille sekä kättelyä kehotettiin välttämään.
– Kaupungin linjaus on, että koulujen kaikki ulkomaille suuntautuvat matkat on peruttu kevätlukukauden loppuun asti. Rajoitus koskee myös Saloon ulkomailta suuntauvia koululaisten ja opiskelijoiden matkoja Salon kouluihin eikä kouluihin myöskään oteta ulkomailta tulevia ryhmiä, selventää Salon kaupungin lasten ja nuorten palveluiden johtaja Pia Setälä.

Ensimmäiset tiedotteet koronaviruksesta lähtivät päiväkotien ja koulujen henkilökunnalle sekä oppilaille, että huoltajille jo viime viikolla. Niissä on kerrottu oikeaoppisesta käsienpesusta ja aivastamistekniikasta. Myös mahdollista karanteenia on jo ajateltu.
– Terveydenhuoltoviranomaiset päättävät karanteenista, ei opetuksen järjestäjä, mutta olemme ohjeistaneet pitämään tulevat oppimateriaalit myös kotona. Toivotaan, että siihen tilanteeseen ei jouduta, Setälä kertoo.

Perniön lukion toisen vuoden opiskelijat ovat keränneet pitkään rahaa keväälle suunniteltua Barcelonan-matkaa varten.
Koulun puolesta matkaa junaillut vararehtori Susanna Pärkkä totesi tiistaina, että tämän retken osalta kuviot ovat vielä avoimet.

 

Jaa artikkeli: