Skip to main content

Koulujen käynnistämisessä riittää päänvaivaa

Särkisalon koulun pihalla on vielä viikon ajan hiljaista.Monien koululaisten iloksi ja ehkä myös harmiksi koulut avaavat ovensa vielä kahdeksi viikoksi ennen kesälomia.
Särkisalon, Teijon, Saurun ja Kirkonkylän koulujen rehtorien näkemykset poikkeavat toisistaan.
– Kiva nähdä oppilaita ja päästä normaaliin arkeen. Olemme kriisitilanteissa toimiva ja pieni yksikkö, eikä koulun avaaminen ole meille hankala asia, sillä meillä on isot tilat. Isoilla kouluilla on varmasti ongelmallisempaa, myöntää Särkisalon koulun rehtori Matti Korpi.

Särkisalossa kuten muuallakin ruokailut ja välitunnit pitää porrastaa, mutta millaisia muita toimenpiteitä on luvassa, niistä ei vielä edes tiedetä.

Teijon koulun rehtori Mikko Linnan tunnelmat ovat hieman toisenlaiset. 
– Porrastaminen eli aamu- ja iltapäivävuorot ovat kallista järjestää, koska iso osa oppilaista on kuljetuksessa. Lisäksi meillä ei ole ylimääräistä tilaa kuten esimerkiksi voimistelusalia, vaan käytämme Teijon urheilutaloa ja maksamme käytetyistä tunneista vuokraa. En tiedä miten kaikki järjestetään, mutta se tehdään mitä määrätään, Linna summaa.

Samaa sanoo Saurun Anssi Örling.
– Etäopetukseen hypättiin yhdessä päivässä ja tähänkin se olisi riittänyt, jos koulu jatkuisi normaalisti. Nyt pitää kuitenkin miettiä ja suunnitella ohjeistuksia ja ottaa tietysti huomioon myös muut tukipalvelut, kuten ruoka-, kuljetus- ja siivouspalvelut. Maaseutukouluissa on vaikea järjestää porrastettuja vuoroja, koska suuri osa oppilaista on kuljetusoppilaita.

Perniön Kirkonkylän koulun rehtori Sirkku Leikkonen odottaa mielenkiinnolla lisäohjeistusta.
– Toivotaan kauniita ilmoja, niin voidaan toteuttaa etäisyysohjeita.
– Toistaiseksi kotiopetushakemuksia on tullut maltillisesti, mutta uskon niitä vielä tulevan.
Leikkonen näkee tilanteessa kuitenkin jotain hyvääkin.
– Positiivista on tietysti se, että tapaamme toisemme ja lukuvuosi saadaan näin päätökseen. Muuten koulut olisivat loppuneet aika etäisesti.

Jaa artikkeli: