Skip to main content

Koulujen avaaminen askarruttaa etäkoululaisten äitiä

Näin käytiin koulua huhtikuun alussa: Ida Vuorinen seuraa Lucaksen ja Lindan työskentelyä. Koulut palaavat lähes normaaliin arkeen parin viikon päästä. Hallitus linjasi, että lähiopetukseen siirrytään perusopetuksessa, mutta tietyin ehdoin: koulua voidaan käydä esimerkiksi vuorottain ja työskennellä ja ruokailla pienemmissä ryhmissä. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältetään.

Perniönseudun Lehti kävi huhtikuun toisella viikolla perniöläisen Ida Vuorisen luona: hänen kaksi lastaan, tytär Linda ja poika Lucas ovat muiden peruskoululaisten tavoin olleet etäopetuksessa. Tuolloin äiti arvioi, että nyt arki on alkanut sujua ja etäkoulun käyminen menee ilman suurempia huolia.

Mitä Vuorinen miettii nyt, kun koulun ovet yhtäkkiä avataankin? Hyviäkin puolia löytyy:
-Lapset pääsevät jälleen sosiaalisiin kontakteihin ja saavat paremmin tukea opiskeluun. Tämä voi myös tuoda lohtua lapsille siitä, että tilanne normalisoituu.

Vuorinen sanoo miettineensä asiaa monesta vinkkelistä.
-Kun koulunkäyntiohjaajat ja opettajat ja sadat lapset palaavat kouluun, se mielestäni tuo tarpeettoman riskin koronan leviämiselle. Vaikka lapset eivät tartuttaisi, entä työntekijät tai lasten perheet, Vuorinen puntaroi.
Hän miettii, onko koulujen avaaminen kahdeksi viikoksi vaivan väärtiä.
-Olemme juuri saaneet etäopetuksen toimimaan hyvin.

Jaa artikkeli: