Skip to main content

Kuten lukijat muistavat, suorittivat Turun yliopiston Varsinais-Suomalaisen osakunnan ylioppilaat menneenä kesänä Perniöön kotiseuturetken, jonka aikana koottiin tietoja perniöläisestä kansanperinteestä, talletettiin Perniön murretta, koottiin kylän- ja paikannimiä koskevaa sanastoa, luetteloitiin alueen kasvistoa, eläimistöä ym.
Jo kesällä sovittiin siitä, että myöhemmin pidettäisiin kotiseuturetkeen liittyvä erillinen yleisöjuhla. Tällainen juhla on nyt lähestymässä. Se pidetään sunnuntaina marraskuun 15. päivänä keskuskoululla kello 14.00. Tilaisuuteen saapuvat osakuntalaiset runsaslukuisesti esittämään erilaista ohjelmaa perniöläisten voimien avustamana.
Retken yhteydessä suoritti yo Rauno Hissa valokuvauksen koko Perniön alueelta. Nämä valokuvat, kaikkiaan noin 200 kpl tullaan asettamaan keskuskoululle yleisön nähtäville ja on niitä myös mahdollisuus tilata mainitsemalla kuvan numero. Samoin on tilaisuudessa asetettu näytteille Konttoripäällikkö Aulis Granbomin kuvakokoelma, jolla hän osallistui kansakoululautakunnan vuonna 1958 järjestämään valokuvauskilpailuun. Värivalokuvat tullaan projektorin avulla siitämään yleisön nähtäville.
Tilaisuuteen saapuvat puhujiksi yliopiston professori Esko Aaltonen kertomaan kotiseututyön nykynäkymistä ja Paavo Kallio valaisemaan kotiseudun merkitystä osakunnalle ja päinvastoin.
Toivotaan, että perniöläiset huomioivat juhlan ja runsaslukuisest saapuvat tilaisuuteen.

Jaa artikkeli: