Skip to main content

Kotipihaan syntyi hampurilaiskioski

Stella Pekkermann ja Lauri Tarum avasivat tiistaina Yliskylän vanhalle levähdyspaikalle take away -hampurilaiskioskin. – Uskomme, että take away myy. Lisäksi panostamme paikallisiin laadukkaisiin raaka-aineisiin.

Tarkkasilmäiset ohikulkijat ovat huomanneet Perniöntiellä Yliskylän vanhan levähdyspaikan kupeessa uuden rakennuksen. Tiistaina sen sisältä leijaili herkullinen ruuan tuoksu, ja ikkunasta kurkistivat paikan pyörittäjät Stella Pekkermann ja Lauri Tarum.
– Mitäs sinulle saisi olla, iloinen Pekkermann kysyy 12 neliön kompaktista keittiöstään.

Tiistaina auennut Viki & Jack´s tarjoaa hampurilaisia, joiden sisältä löytyy muun muassa paikallista luomulihaa.
– Olen saanut selkärankareumani kuriin syömällä puhdasta ruokaa. Sen vuoksi minulle on ensiarvoisen tärkeää puhdas ruoka. Teen paljon ruokaa kotona, koska vain silloin tietää mitä todella syö, Perkkermann sanoo.

Kauneudenhoitoalalla pääkaupunkiseudulla työskennellyt Pekkermann ja rakennusalalla palkkansa ansainnut Tarum kyllästyivät ajamaan Perniön ja pääkaupunkiseudun väliä. Sitten tuli korona ja Pekkermannin työt katosivat.
– Korona on kaiken tämän syy, Pekkermann nauraa.
– Muutamilla ystävillämme on burgeripaikka ja ajattelimme, että voisimme kokeilla. Riskit ovat pienet, sillä vuokraa ei ole kun tontti on oma, Tarum jatkaa ja viittoo taakseen näyttääkseen kotinsa.

Idea hampurilaiskioskista syntyi syyskuussa, sitten ostettiin mökin runko, joka rakennettiin keittiöksi ja nimet lainattiin viime tingassa kaksikon mäyräkoirilta. Nyt rohkea pari katsoo rauhassa, miten homma lähtee käyntiin.
– Ei meitä pelota, sillä uskomme että take away myy. Uskon, että nämä myyvät nyt paremmin kuin kauneudenhoitolapalvelut ja jos käy niin ettei homma toimi, niin sitten se ei toimi, Pekkermann kiteyttää.

 

Lue koko juttu 17.12. lehdestä.

 

Jaa artikkeli: