Skip to main content

Kotaladon jätevedet halutaan kaupungin viemäriin

Kotaladon alueen sijainti on mainio.    Pohjankoski virtaa voimalla keväällä. Kotaladon kyläkyselyyn vastanneista koskimaisemista tulee pitää huolta.
Alue on luonnonrauhallinen, mutta lisääkin asukkaita, etenkin lapsiperheitä saisi tulla.  Yhteisiä tapahtumia ja  tekemistä kaivataan.

Nämä asiat käyvät ilmi Kotaladon kyläyhdistyksen tekemästä kyläkyselystä.   Kyselyn tulosten pohjalta tehdään kyläsuunnitelman toimenpideohjelma.
Kyläyhdistyksen vuosikokous oli viime viikolla.

Kehujen vastapainoksi kyläläisillä on parannusehdotuksiakin.  Yksi jo vuonna 2004 esiin tullut huoli toistuu vuoden 2010 vastauksissa. Kaupungin viemäriin kiinni pääseminen on monen kiinteistönomistajan toivelistalla. 

Keskitetty jätevesien hoito tarkoittaa sitä, että kylältä on rakennettava paineviemäriyhteys Sirkkulaan. Kaupunki toivoo, että kylällä perustettaisiin  viemäriosuuskunta.  Kyläyhdistys alkaa tutkia kyläläisten halukkuutta liittyä viemäriin sekä selvittelee eri vaihtoehtoja hankkeen toteuttamiseksi.   Kyläyhdistys on hakenut ELY-keskukselta avustusta suunnitelmien tekoon. Avustuksesta ei vielä ole tehty päätöksiä.

Kirjastoauton sopisi kyselyyn vastanneiden mukaan koukata myös Kotaladossa. Myös jonkinlaisia kaupan palveluita , esimerkiksi kioskia kaivattaisiin.
Valokuitukaapelia toivotaan alueelle.

Liikenne puhuttaa Kotaladossa.. Kantatiellä on sattunut Lehmijärventien risteyksen kohdilla useita onnettomuuksia.    Kovat nopeudet  haluttaisiin pois myös Korvenkylän tieltä. Tievalaistus olisi tervetullut lisä liikenneympäristöön.
Maisemanhoidossa pitäisi pitää huolta muun muassa Pohjan- ja Hamarikosken näkymistä.

Jaa artikkeli: