Skip to main content

Kosken vanha rautatiesilta poistuu liikennekäytöstä

Vanha rautatiesilta ei kestä raskasta liikennettä.

Kiskonjoen ylittävä vanha rautatiesilta Kosken asemalla saattaa poistua liikennekäytöstä jo tänä vuonna. Kuovilan yksityistiekunta kaavailee Kuovilasta Koskelle tulevan liikenteen siirtämistä Vanhalle Koskentielle.

Syynä on nyt kulkureittinä toimivan rautatiesillan ikääntyminen ja sen mukanaan tuoma epävarmuus sillan kunnosta.
Kuovilan yksityistien hoitokunnan puheenjohtaja Fredrik von Limburg Stirum kertoo, että sillan korjaaminen maksaisi selvitysten mukaan noin 500 000 euroa.
–Yksityisellä tiekunnalla ei ole sellaiseen rahkeita, joten meidän piti keksiä jokin muu ratkaisu. Mutta kyllä tämä hoitokunnalle oli ikävä yllätys. Sillasta on aikoinaan otettu vastuu ja ehkä ajateltu, että se kestää siinä kun se on tähänkin asti kestänyt.

Rautatiesilta on 1800-luvulta ja sille on jo asetettu painorajoitus niin, että suurin sallittu yhdistelmäpaino on 30 tonnia.
Alkuvuodesta käynnistyneen kalatiehankkeen osalta tämä tarkoitti sitä, että työmaan raskaat kuljetukset piti ohjata kiertotielle.

Ihan nykykunnossaan ei Vanha Koskentiekään taivu uuteen käyttöön; tiekunta muun muassa leventää sitä ja parantaa tien rakennetta muutenkin niin, että se kestäisi liikennettä saman minkä nykyinenkin tie.
–Siinä hinta-arvio on 150 000 euron paremmalla puolella, von Limburg Stirum kertoo.

Vanha silta jää paikalleen, mutta sen käyttöä suitsitaan tulevaisuudessa.
–Mahdollista on, että se poistetaan liikennekäytöstä tai sitten sillä sallitaan vain kevyt liikenne, von Limburg Stirum toteaa.
Aikeena on aloittaa uuden tieyhteyden parannustyöt jo tänä vuonna.

 

Jaa artikkeli: