Skip to main content

Kosken kylätoiminta kukoistaa

Henni Moilanen (vas) ja Sari Kyllönen aloittivat illan laulamalla karaokessa lastenlauluja.Ulkona vihmoi vettä vaakasuoraan ja myrskytuuli mylvi, mutta Vihiniemen kylätalon sisällä nähtiin discovalojen välkettä lauantaina. Kosken asemaseudun kyläyhdistyksen talvirieha oli poikkeuksellisesta talvisäästä johtuen muutettu disco- ja karaoketapahtumaksi. Tanssimusiikki soi pääsalissa, karaokepiste oli viety kamariin keittiön taakse ja puffettikin palveli.
– Viitisenkymmentä pullaa leivoin. Valtaosa on hillotäytteellä, koska ne käyvät paremmin kaupaksi, kertoi Eeva Lehtonen.

Peräkamarissa lauluääntään virittelivät Henni Moilanen ja Sari Kyllönen. Karaokelaitteistossa pyöri lastenlauluja.

Kosken kyläyhdistys on päässyt hyvään liitoon. Kylätoimintaan kuuluu muun muassa naapuriapu, jota Sanna Leposaari on organisoinut jo muutaman vuoden. Yhteys kyläyhdistykseen voi tuoda avun jossain askareessa, mitä ei itse pysty hoitamaan. – Talonhoitoa, kissojen ruokintaa, traktorin lainaksi pyytämistä, kaikenlaista on ollut kaikenikäisiltä kysyjiltä.

 

Kylätalo on ollut remontin kohteena jo vuosia. Peräkamarin remontti saatiin valmiiksi vasta viime vuoden lopussa. Edelleen löytyy uusia korjauskohteita. Kylätalon ensi kesän ohjelmaan kuuluu esimerkiksi huutokauppa. Huutokauppaa pitää ulkopuolinen yrittäjä, mutta puffetilla ja muilla oheistoiminnoilla kyläyhdistys kerää varoja omaan toimintaansa. Säännöllistä toimintaa kylätalolla ovat lauantaisin kello 14 järjestettävät lauantaikerhot.

Koko Kylillä -sarjan juttu torstain lehdessä!

Jaa artikkeli: