Skip to main content

Koronakoordinaatioryhmä kehottaa noudattamaan suosituksia

Varsinais-Suomen koronatilanne on vähän parantunut viime viikosta. Ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat laskeneet, mutta maakunta pysyy leviämisvaiheessa.

– Tässä aallossa pahin on toivottavasti ohi ja käyrät ovat laskussa. Potilaiden määrä sairaanhoidossa on kuitenkin kasvussa. Tällä hetkellä Tyksissä on 12 koronapotilasta hoidossa, Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo.

Potilaiden määrä on kasvanut eilisen kahdeksasta potilaasta tämän päivän 12:een. Koronakoordinaatioryhmä ei tehnyt muutoksia suosituksiin tiistain kokouksessaan.

– Jotta saamme tartuntamäärät yhä alemmas, meidän täytyy noudattaa voimassa olevia suosituksia, käyttää maskia ja muistaa turvavälit. Toivomme, ettemme joutuisi kiristämään voimassa olevia suosituksia, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 185,2. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 203,1.  Positiivisten osuus koronatesteistä on vielä koholla, 4,9 prosenttia, kun se viikko sitten oli 5,6 prosenttia. Varsinais-Suomen asukkaista jo melkein 70 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen koronarokotetta. Yli 40 prosenttia varsinaissuomalaisista on saanut myös toisen annoksen rokotetta.

Vaikka onkin täysin rokotettu, täytyy muistaa käyttää maskia ja pitää turvavälejä muihin ihmisiin. Täysin rokotettu ihminen voi vielä saada koronatartunnan.

– Meidän on vielä jaksettava, kunnes yleinen rokotekattavuus on tarpeeksi hyvä, sanoo Pietilä.

 

 

 

Jaa artikkeli: