Skip to main content

Korona vei asiakkaat lemmikkihotelleista

Iita-koira on parhaillaan Tuire Olvion ainoa hoidokki.

Korona muutti keväällä kaikkien ulkomaanmatkasuunnitelmat ja samalla se tyhjensi  eteläisen Salon kissa- ja koirahotellit  asiakkaista.
Kesällä tilanne parani hiukan, kunnes koulut alkoivat ja rajoituksia astui taas voimaan. Nyt yrittäjät odottavat joulun piristävän tilannetta.

Mortinmäen Mukava -koirahotellin yrittäjä Tuire Olvio kertoo menettäneensä jo toivonsa.
– Tukea on haettu, mutta ainoa mitä olen saanut, on kaupungilta tullut 2000 euroa. Sekin meni arvonlisäverojen maksamiseen. Milloin syynä on ollut se, ettei minulla ole työntekijöitä tai sitten on kerrottu, että tienaan liian vähän ansaitakseni tukea, Olvio hämmästelee.

Vuosi sitten tilanne oli toinen. Silloin kaikki hotellin yhdeksän paikkaa olivat täynnä.
– Tulot ovat vähentyneet 98 prosenttia. Kesällä, kun rajoitukset purettiin, asiakkaita riitti koulujen aloitukseen asti.  Sitten taas väheni, kun rajoituksia astui voimaan.
– Meillä ei helpota ennen kuin rajoituksista päästään.

Kissahotelli Lemmikkiparkkia pyörittävä Virpi Pohjola kertoo koronan näkyneen asiakaskatona heti keväällä.
– Meillä on ollut nyt hiljaista. Keväällä ja syksyllä hoitola on ollut suljettunakin. Keväällä pelotti, kesällä ehti huokaista ja nyt on taas sama pelko päällä.

Lemmikkiparkin sesonkia ovat kaikki lomakaudet kesä, syys-, joulu- ja hiihtolomat. Siirtoja ja peruutuksia on koronan aikana tehty tavallista enemmän, mutta loppuvuosi näyttää  jossain määrin valoisammalta.
– Jouluun on tehty varauksia ja toivon, että ne pysyvät siellä.

Förbyssä Mei Dan koirahoitolan yrittäjä Nada Sandberg kertoo selviytyneensä korona-ajasta vaurioitta.
– Minulla on pieni, kuusipaikkainen hoitola ja se on vain pieni osa toimintaani. Hoitolapuoli hiljeni kokonaan koronan iskettyä ja epävarmuus lisääntyi selvästi, sillä normaalisti todella harva peruu varaustaan.

Jaa artikkeli: