Skip to main content

Korona supisti neuvolapalveluja Perniössä

Perniön terveysasemalla koronapandemia ei varsinaisesti näy: hengitystieoireisten potilaiden hoito on keskitetty pääterveysasemalle ja Perniössä arki jatkaa lähes tuttua rataansa.
–Lähinnä kiireettömiä aikoja ovat asiakkaat jonkin verran peruneet. Mutta jos on jo aikaisemmin varattu aika eikä ole ylätiehengitysinfektion oireita ja olo tuntuu terveeltä, ajan voi totta kai käyttää, ohjeistaa itäisen avoterveydenhuollon osastonhoitaja Riitta Ahlqvist.

Uusia toimintaohjeita on annettu. Terveysasemalle olisi hyvä tulla yksin jos mahdollista.
Hengitystieoireiden kanssa pitää jäädä kotiin ja soittaa pääterveysasemalle.
–Siinä tilanteessa annetaan aina ohjeistus aluksi puhelimitse, Ahlqvist korostaa.

Perniön laboratorio palvelee normaalisti, mutta sama varovaisuuden ohje on annettu sinnekin.
–Odotustilat ovat pienet ja jos näyttää siltä, että siellä on tungosta ja vielä on aikaa jäljellä, ehkä on parasta mennä pihalle odottamaan tai miettiä, voisiko tulla asioimaan seuraavana päivänä.

Perniössä neuvolapalveluja saa poikkeustilanteessakin, mutta toimintaa on supistettu. Raskaana olevat naiset ja alle yksivuotiaat lapset tarkastetaan sekä annetaan rokotusohjelman mukaiset rokotukset.
Muut ikäkausitarkastukset siirretään myöhemmäksi.
Ehkäisyneuvonta on keskitetty läntiselle terveysasemalle ja terveydenhoitajan aikuisvastaanotolla hoidetaan vain vastahavaittuihin terveysongelmiin liittyvää seurantaa ja hoidonohjausta sekä rokotuksia.
Ylähengitystieoireisten potilaiden vastaanotto toimii vain ajanvarauksella.
Hoidon tarpeen arviointi ja ajanvaraus numerosta 02 772 606.

Jaa artikkeli: