Skip to main content

Korona söi kansalaisopiston kursseja

Lasse Torni pitää Salon kansalaisopiston puutyökurssia todella tärkeänä.
– Ei minun puutyöverstaalleni mahdu tämmöisiä oikohöyliä. Täältä löytyy pelit ja vehkeet.

Syksyn harrastustoiminta on käynnistynyt Salon kansalaisopistossa.
Syksy on teettänyt lisätöitä, sillä iso osa kursseista on peruuntunut, kun osallistujamäärät ovat jääneet niin pieniksi, ettei kursseja ole voitu aloittaa.
– 200 kurssia on alle osallistujaminimin, mutta osa voidaan aloittaa vajaalla määrällä, koska meillä on lautakunnan päätös asiasta. 450 kurssia meillä on kaikkiaan syksyllä tarjolla ja on aivan normaalia, että osa peruuntuu. Nyt huomaa sen, että peruuntumisia on enemmän kuin mitä ennen, Salon kansalaisopiston rehtori Päivi Pölönen kertoo.

Perniössä peruuntuivat muun muassa lasten käsityökoulu, aamuneuleita ja virkkausta ja Teijolla Taidehistoriaa lasten käsin -kurssi.
– Kudonnan saimme Perniössä alkamaan, mutta muut käsityöaiheiset eivät syystä tai toisesta kiinnostaneet. Olemme vuokranneet käsityökeskuksen tämän vuoden loppuun, joten seuraamme tilannetta ja kysyntää sekä tarjoamme niiden mukaan jotain muuta, Pölönen kertoo.

Päivi Pölönen on erittäin tyytyväinen, että syksy saatiin alkamaan normaalisti lähiopetuksessa.
– Meillä kieltenopettajat tekivät kyselyn opiskelijoille etukäteen ja heidän selkeä viestinsä oli halu tulla lähiopetukseen. Se tuo monelle rytmiä viikkoon, kun kalenterissa on tietty meno. Se on monelle tärkeää ja tietysti täytyy muistaa myös lähiopetuksen sosiaalinen puoli.

Salon kansalaisopiston suosituimpia kursseja ovat vuodesta toiseen liikunnan erilaiset kurssit. Esimerkiksi Perniössä zumban tahdissa liikkuu ennätysmäärä innokkaita.

– On todella tärkeää, että tänne pääsee työstämään töitään. Kotona minulla on pieni puusepän verstas, eikä sinne mahdu tällaisia koneita mitä täällä on. Lisäksi tässä on tietysti se sosiaalinen puoli, vaikka minua ei tarvitse kyllä tulla neuvomaan. Minulla on mitat paperilla ja loput piirustukset otsalohkossa, teknisen työn kurssilla tiistaina puutöitä tehnyt Lasse Torni veistelee.

Koko juttu 8.10. lehdessä. 

Jaa artikkeli: