Skip to main content

Korona on maraton, mutta maalia ei vielä näy

Riitta Ahlqvistin kalenteri on edelleen täynnä. Tiistaiaamu alkoi palaverilla Perniössä ja siitä matka jatkui pääterveysasemalle Saloon.

Riitta Ahlqvist on monelle perniöläiselle tuttu, varsinkin lasten vanhemmille vuosien takaa Perniön neuvolasta.

Viime vuodet hänen tittelinään on ollut Salon itäisen avoterveydenhuollon osastonhoitaja, ja kohta kahden vuoden ajan työmaalla on ollut yksi haaste yli muiden.

Koronapandemian alkaessa kevättalvella 2020 Salo perusti infektiovastaanoton pääterveysasemalle ja Ahlqvistista tuli  tammikuussa 2021 koronarokotuksista vastaava osastonhoitaja.
–Se on myönnettävä, että en olisi vuosia sitten uskonut, että tällainenkin sarka tulee eteen.  Korona on vähän kuin maraton, mutta maalia ei vielä näy, kärjistää juoksua harrastava Riitta Ahlqvist.

Hän vastaa rokotuksista esimiehenä, mutta korostaa heti aluksi ja myöhemminkin yhteistyön ja porukalla tekemisen ja venymisen merkitystä.
–Ylitöitä on tehty ja tehdään paljon. Vähän aikaa sitten katselin, kun  hoitajat ottivat drive in -pisteellä näytteitä iltaseitsemältä ja pakkasessa. Pilkkihaalari päällä siellä oltiin, mutta kuka olisi aiemmin arvannut, että tällaiseenkin joutuu.

Viime viikolla tuli kuluneeksi vuosi ensimmäisen rokotuksen antamisesta Salossa Saktan tiloissa.

Lue koko Treffatti -sarjan juttu 13.1. painetusta ja digilehdestä!

 

Jaa artikkeli: