Skip to main content

Kompromissi olisi hyvä

Särkisalon Saunamäen alueen kehittäminen on ollut jo muutaman vuoden ajan tapetilla.
Vanhan konepajan rakennukset purettiin rannasta pois vuosikymmenen alkupuolella. Tämän jälkeen yksityisomistuksessa olevalle alueelle on visioitu lomarakentamista. Vajaat viisi vuotta sitten kaupunki myönsi rakennusluvan kymmenelle huvilalle. Ennakkomarkkinointiin ehtinyt hanke kuitenkin laitettiin jäihin vuonna 2017.

Aluetta haluttaisiin nyt kehittää samoin voimin mutta uudesta kulmasta: kaavailuissa on rivitaloja ja erillisiä huvilarakennuksia, samoin vanhaan Saunamäen päärakennukseen halutaan remontoida ravintolatilaa (PsL 6.2.).

Salon kaupunkikehityslautakunta oli kuitenkin sitä mieltä, että aluetta kehittämään mielivän Kiinteistö Oy Finnarin poikkeamishakemus eroaa voimassa olevasta kaavasta niin paljon, että poikkeamishakemusta ei voida myöntää. Rakentamista pidetään kaavaan nähden liian isona ja toisaalta todetaan, että kaavan mitoitus todennäköisesti pienenisi, joten päivitetylläkin kaavalla rakentaminen jäisi suunniteltua pienemmäksi.

Kaavamuutoksen kautta tapahtuva rakentamisen linjaaminen on hidasta ja kankeaa, joten toivoa sopii kompromissin löytyvän – vaikka se sitten tietäisi tinkimistä hankkeen koosta.
Tätä mieltä oli myös osa naapureista kuulemiskierroksella; yhdessä pidettiin rivitaloja liian isona, muuten muistutuksissa askarruttivat lähinnä meluhaitat ja liikenteen sujuvuus.

Investointi olisi paikallisesti ajatellen tervetullut. Varsinaista kaiken kansan oleskelurantaa alueesta tuskin tulee, vaikka rakentaminen peruttaisiin lopullisesti. Tyhjillään vuodesta toiseen seisova ja kerran rakentamiseen kaavoitettu alue ei varsinaisesti sekään palvele mitään.

Jaa artikkeli: