Skip to main content

Kolmen Perniöstä tyhjenevän tontin kohtalo apposen auki

Entinen Kirkonkylän koulu lienee ensi vuonna tähän aikaan historiaa.

Perniöstä tyhjenee lähitulevaisuudessa kolme tonttia, kun purkuun menevät sekä vanha Kirkonkylän koulu, entinen terveysasema että lääkäritalo.

Rakennukset sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan kirkonkylässä Vuorilinnantien ja Museotien kainalossa.
Se puolestaan on täysin avoinna, mikä on näiden kolmen tyhjäksi jäävän tontin tulevaisuus.
–Siitä ei ole vielä keskusteltu ollenkaan, toteaa Salon maankäyttöpalveluiden johtaja Raimo Inkinen.

Hän toteaa tonttien olevan lähtökohtaisesti hyvällä paikalla ja sopivan asuinrakentamiseenkin.
–Toisaalta yritystonttejakin tarvitaan, mutta se kiinnostus tuntuu keskittyvän Salon keskustan suuntaan, Inkinen puntaroi.

Inkinen muistuttaa, että rakennusten purkaminen ei lähtenyt liikkeelle maankäytön tarpeista vaan siitä, että kaupungin piti päästä eroon jatkuvasti maksavista, tarpeettomista rakennuksista.
Inkinen toteaa, että maankäyttöpalveluissa on vireillä isoja hankkeita eikä kolmen tontin kohtalo ole työlistan kärkipäässä. Aikataulua mahdollisen kaavoituksen suhteen ei näin ole.
Entä olisiko vaihtoehto kaavoittaa tontit rakentamisen sijaan esimerkiksi puistoalueiksi? Raimo Inkinen sanoo, että olisi.
–Parempi on löytää kaavoituksella käyttöä kuin se, että tontit jäävät ei kenenkään maaksi ja epävirallisiksi parkkipaikoiksi.

Avoinna on myös tarkka purkamisaikataulu. Purku-urakoiden hankinnat ovat olleet käynnissä ja talomestari Oskari Kauko uumoilee, että tarjouksia päästään vertailemaan vielä tässä kuussa. Päätöksiä tuskin tehdään kesää, sanoo Kauko.

Jaa artikkeli: